Pască din aluat de cozonac

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

În cuva de la maşina de făcut pâine, se pun ingredientele pentru aluat: laptele,

ouăle,

smântâna, un praf de sare,

uleiul,

untul la temperatura camerei,

borşul, coaja rasă de lămâie,

făina,

şi drojdia.

Vasul se pune în maşina de făcut pâine, se selectează programul pentru aluaturi cu drojdie, se lasă să se termine partea de frământat (care durează 30 de minute), se opreşte maşina şi se mai porneşte încă o dată programul, astfel încât aluatul să se frământe 1 oră.

Între timp, se pregăteşte umplutura: într-un vas se amestecă brânza proaspătă

cu stafidele,

ouăle,

zahărul şi coaja de lămâie.

Un vas rotund se unge foarte bine cu unt,

se ia din aluatul de cozonac şi se întinde o bază, nu foarte groasă.

Apoi, din acelaşi aluat, se formează 3 fâşii suficient de lungi cât diametrul vasului în care se va face pasca.

Cele 3 fâşii se împletesc

şi se pun pe marginea bazei din vas.

În mijloc se pune compoziţia de brânză cu stafide

apoi se mai fac încă 2 împletituri similare celei de pe margine, dar care se pun peste compoziţia de brânză, sub formă de cruce. Se lasă să crească 30 de minute la loc cald, apoi se unge cu ou bătut,

se presară pe deasupra cu mac şi zahăr

şi se coace în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 45 de minute.

Se serveşte în ziua de Paşte.

Etichete: pasca
(8 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • asa facem!

  Rețeta mai veche Drob din ficăţei de pui Drob din ficăţei de pui

Rețeta mai nouă   Friptură de miel cu usturoi verde în sos de vin şi bulion Friptură de miel cu usturoi verde în sos de vin şi bulion

publicitate
Comentarii (5)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro