Tort de ciocolată cu portocale
- Ingrediente
-
- Blatul la tort de ciocolată cu portocale
- 4 ouă
- 130 grame zahăr
- 1-2 plicuri zahăr vanilat
- 1 linguriță coajă de portocală
- 100 grame făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 50 grame amidon
- 1 lingură cacao
- 1 vârf de cuțit scorțișoară
- 4 linguri apă fierbinte
- Crema la tortul de ciocolată cu portocale
- 3 portocale
- 5 linguri cacao
- 200 grame zahăr
- 1 fiolă esență de rom
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 400 mililitri frișcă
- 15 grame gelatină
- coajă de portocală de la o portocală
- 200 mililitri suc de portocale
-
Preparăm "Blatul la tort de ciocolată cu portocale"
Ouăle se bat cu 4 linguri de apă fierbinte timp de 1 minut.
Coaja de portocale se amestecă cu zahărul şi zahărul vanilat. Amestecul rezultat se adaugă peste ouă. Se bat cu mixerul timp de 6 minute.
Făina se amestecă cu praful de copt, amidonul, cacaua şi scorţişoara.
Amestecul rezultat se adaugă în amestecul de ouă şi se omogenizează.
Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace 30-35 de minute la 170 grade.
-
Preparăm "Crema la tortul de ciocolată cu portocale"
Portocalele se decojesc şi se desfac în felii.
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Zahărul se amestecă cu cacaua, zahărul vanilat şi puţină apă şi se topesc la foc mic.
Când se înfierbântă, fără însă a fierbe, se adaugă gelatina înmuiată şi esenţa de rom.
Se lasă să se răcească fără să se închege.
Când crema începe să se întărească, se înglobează în frişca bătută, se adaugă coaja de portocale şi sucul de portocale.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se taie în 3 părţi egale.
Se aşează 1/3 din cremă pe blatul inferior.
Se acoperă cu al doilea blat şi se aşează din nou crema şi felii de portocale.
Apoi se aşează şi cel de-al treilea blat, care se acoperă cu restul de cremă. Se ornează după preferinţă.
Se dă la rece pentru 3 ore, apoi se serveşte.