Piept de curcan cu ficăței, ciuperci și roșii cherry
Pieptul de curcan se taie felii potrivit de groase, care se presează cu hârtie absorbantă,
şi se presară cu făină.
Într-o tigaie se pune 50 g de unt
şi se rumenesc bucăţile de curcan, întorcându-le pe ambele părţi.
Se adaugă coniacul
şi supa de pui, se condimentează cu sare şi piper
şi se lasă să fiarbă 30 de minute, acoperit.
Ciupercile se taie felii
şi se trag la tigaie cu restul de 50 g de unt.
Când ciupercile sunt gata, adică s-a evaporat tot lichidul pe care şi l-au lăsat în tigaie, se adaugă baconul tăiat cubuleţe
şi ficăţeii de pui.
Se ţin pe foc până sunt gata ficăţeii (10 minute).
Se condimentează cu sare, piper şi cimbru,
apoi se transferă totul într-un vas termorezistent,
iar peste compoziţia cu ficăţei se pun bucăţile de piept de curcan,
roşiile cherry şi sosul în care a fiert carnea.
Vasul se acoperă şi se dă la cuptor pentru 30 de minute la 200 grade.
Pieptul de curcan se serveşte alături de ficăţei şi roşii cherry.