Piept de curcan umplut cu bacon și ciuperci
Baconul se taie fâşii,
iar usturoiul se taie mărunt.
apoi se căleşte în două linguri de ulei de măsline.
Se adaugă şi baconul,
iar după ce s-a rumenit, se adaugă ciupercile mărunţite.
Se condimentează cu sare, piper şi cimbru
şi se mai călesc împreună timp de 10 minute, până scade zeama lăsată de ciuperci.
Pieptul de curcan se taie felii subţiri
din care se vor forma rulouri umplute cu ciuperci şi bacon.
Rulourile se învelesc în folie de aluminiu.
Într-o cratiţă se pune la fiert apă cu sare şi când a început să fiarbă se pun rulourile înfoliate.
Se fierb timp de 30 de minute, după care se scot din apă şi din folie
şi se prăjesc în ulei,
până se rumenesc.
Separat se pregăteşte sosul.
Ceapa roşie tocată mărunt, se căleşte în puţin ulei,
iar după ce s-a rumenit,
se adaugă vinul roşu şi supa de pui
şi se lasă să fiarbă până se reduce tot vinul.
Se adaugă untul
şi se mai lasă pe foc până se îngroaşă sosul.
Rulourile de curcan se servesc alături de acest sos de ceapă.