Prăjitură cu mandarine
- Ingrediente
-
- Blatul la prăjitura cu mandarine
- 125 grame unt sau margarină
- 100 grame zahăr
- 4 ouă
- 200 grame făină
- 1 plic praf de copt
- 5 lingurițe cacao
- 1 linguriță rom
- Crema la prăjitura cu mandarine
- 500 grame mandarine din conservă
- 500 mililitri kefir
- 100 grame zahăr
- 20 grame gelatină
- 200 mililitri frișcă
-
Preparăm "Blatul la prăjitura cu mandarine"
Untul sau margarina, la temperatura camerei, se freacă cu zahărul, cu mixerul sau cu telul.
Se adaugă, pe rând ouăle, mixându-se foarte bine după fiecare.
Separat, făina se amestecă cu praful de copt şi cacaua.
Se adaugă peste compoziţia de mai sus, amestecându-se bine până la omogenizare.
Se adaugă romul.
Compoziţia se pune într-o tavă cu fund detaşabil, tapetată cu hârtie de copt. Pereţii tăvii îi ungem cu unt.
Se coace în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 25 de minute.
-
Preparăm "Crema la prăjitura cu mandarine"
Mandarinele se pun la scurs într-o sită, păstrându-se sucul din conservă.
Kefirul se amestecă cu zahărul şi 3 linguri de suc de mandarine.
Frişca lichidă se bate, până se îngroaşă.
Gelatina se pune la înmuiat în apă rece timp de 10 minute, după care se dizolvă pe baie de apă.
Gelatina dizolvată se toarnă peste amestecul de kefir, se adaugă frişca bătută şi 300 g de mandarine şi se omogenizează.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul rece se însiropează cu sirop din compot.
Crema se pune peste blat, întinzându-se uniform pe toată suprafaţa.
Se ornează cu felii de mandarine.
Se dă la frigider peste noapte. Se îndepărtează pereţii detaşabili ai tăvii.
Se porţionează.