Șalău înăbușit cu sos de roșii
Şalăul se curăţă se solzi şi de insestine, se spală foarte bine cu apă rece,
apoi se taie rondele. Se presară cu sare şi se lasă să stea timp de 20 de minute.
Între timp se pregăseşte sosul.
Ceapa se taie solzişori
şi se căleşte în două linguri de ulei.
până se înmoaie.
Se adaugă roşiile decojite şi se lasă puţin la călit împreună.
Se toarnă vinul,
ustutoiul se taie mărunt şi se adaugă şi el,
se condimentează cu busuioc şi piper
şi se lasă să fiarbă 5-10 minute la foc mic.
Se pun şi bucăţile de peşte,
iar vasul se acoperă cu un capac, lasându-se să se înăbuşă la foc mic timp de 15-20 de minute. Dacă sosul scade prea mult se poate completa cu puţină apă.
Se serveşte cald.