Prăjitura Doboş
- Ingrediente
-
- Blatul la prăjitura Doboş
- 5 ouă
- 120 grame zahăr
- 75 grame făină
- Crema la prăjitura Doboş
- 4 ouă
- 150 grame zahăr
- 2 linguri cacao
- 200 grame unt
- esență de vanilie
- Crema caramel la prăjitura Snickers
- 200 grame zahăr
- 50 mililitri apă
- 100 grame unt
- 50 grame smântână
-
Preparăm "Blatul la prăjitura Doboş"
Se freacă gălbenușurile cu zahărul, până se obține o cremă.
Albuşurile se bat spumă.
Se adaugă crema de gălbenuşuri peste spuma de albuşuri,
împreună cu făina.
Se amestecă uşor cu paleta, de jos în sus.
Compoziţia se împarte în 8 din care se coc foi subţiri, pe hârtie de copt,
la 175 grade timp de 3-5 minute, cât să se rumenească puţin pe margini.
-
Preparăm "Crema la prăjitura Doboş"
Ouăle cu zahărul şi vanilia se pun pe foc până se îngroaşă.
Se adaugă cacaua şi se amestecă.
Untul, la temperatura camerei, se bate spumă.
Se adaugă peste unt compoziţia cu cacao, la temperatura camerei.
Se omogenizează.
-
Preparăm "Crema caramel la prăjitura Snickers"
Apa şi zahărul se pun pe foc până se evaporă toată apa.
Se continuă încălzirea la foc mare până se caramelizează zahărul.
Se adaugă smântâna
şi untul.
Se omogenizează compoziţia.
Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Crema rezultată se împarte în 7 părţi egale.
Se ung alternativ foile cu cremă.
Peste ultima foaie se toarnă crema caramel.
Se lasă să se întărească puţin crema, apoi se porţionează.
-
Nechitelea Cristian10 Apr.2018
ok.
-
cosmina liana pop15 Dec.2016
tot timpul folosesc retetele dvoastra sunt grozave