Știucă umplută pe pat de legume
Se taie ştiuca pe burtă şi se scoate carnea de pe oase cu grijă să nu se rupă pielea.
Se toacă la maşina de tocat carnea, 2 cepe, usturoiul, pâinea şi scrumbia afumată dezosată.
Se amestecă cu ouăle, sare, piper şi multă verdeaţă.
Se coase pielea de ştiucă pe burtă, se umple cu lingura şi se îndeasă atent cu făcăleţul.
La baza capului se pune o jumătate de roşie pentru a nu ieşi umpltura.
Într-o tavă se face un pat din roşii, 2 cepe tăiate mărunt şi morcovi.
Se aşează cu grijă ştiuca pe patul de legume, se stropeşte cu ulei şi cu un pahar de vin alb şi se bagă la cuptor pentru cca o oră, timp în care se mai scoate şi se unge cu zeama din sos.
Se scoate, se lasă să se răcească şi apoi se taie felii. Se serveşte cu felii de lămâie, alături de un pahar cu vin alb sec.