Ton cu risotto şi sos de ciuperci
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt.
Ciupercile se spală în apă rece, se curăţă şi se taie în felii subţiri, apoi se adaugă peste ceapa călită.
Se lasă la foc mare aproximativ 5 minute.
După ce a scăzut zeama lăsată de la ciuperci se adaugă vinul şi sosul de soia, se condimentează şi se lasă pe foc încă 10 minute.
Rondelele de ton se usucă cu ajutorul prosoapelor de hârtie, se stropesc cu suc de lămâie, se presară cu sare şi piper, apoi se aşează peste ciuperci. Se acoperă şi se abureşte la foc mediu aproximativ 10 minute.
Se scot bucăţile se ton pe o farfurie, iar peste ciuperci se adaugă smântâna şi se lasă pe foc până se îngroaşă sosul. Se condimentează cu sare, piper şi suc de lămâie, după gust, dacă mai este nevoie.
Tonul se serveşte alături de orez şi sosul de ciuperci.