Ruladă pufoasă cu căpşuni

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Umplutura de căpşuni"

    Căpşunile se spală, se scurg bine şi se curăţă. Jumătate din cantitatea de căpşuni se pasează cu zahărul.

    Gelatina se pune la înmuiat în apă rece, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se dizolvă pe baie de apă şi se adaugă peste căpşunile pasate.

    Restul de căpşuni se taie felii şi se adaugă şi ele în piureul de căpşuni.

    Se dă la rece pentru 30 de minute.

  2. continuăm cu rețeta de bază...

Se separă albuşurile de gălbenuşuri.


Făina se amestecă cu amidonul şi praful de copt.

Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă 3 linguri de zahăr şi se mixează până se obţine o bezea tare.

Gălbenuşurile se bat bine cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, până se deschid la culoare.

Peste spuma de albuşuri se adaugă crema de gălbenuşuri şi amestecul de făină, amestecând uşor, de jos în sus cu o lingură sau o paletă.

Compoziţia obţinută se pune în tava de la cuptor, tapetată cu hârtie de copt.

Se coace timp de 10-12 minute, la 200 grade, apoi se scoate din tavă pe o altă hârtie de copt, se îndepărtează hârtia care a fost pe fundul tăvii şi se rulează. Se lasă să se răcească.

După ce s-a răcit, se desface ruloul şi se întinde uniform umplutura, apoi se rulează din nou şi se dă la rece.

Se presară cu zahăr pudră şi se feliază.


Etichete: rulada | capsuni | jeleu
(13 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Piept de pui cu sos acrişor de piersici Piept de pui cu sos acrişor de piersici

Rețeta mai nouă   Ton cu risotto şi sos de ciuperci Ton cu risotto şi sos de ciuperci

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro