Tocană de legume cu peşte la grătar

(Tocană de legume cu sabiţă la grătar)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Vinetele se curăţă de coajă în şuviţe, se taie rondele, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30 de minute.

Dovlecelul se taie rondele şi se pune pe grătar împreună cu ardeiul.

Rondelele de vinetele se spală de sare şi se pun şi ele pe grătar.

Peştele se curăţă de intestine, se spală cu apă rece, de taie fileuri, se usucă între şerveţele de hârtie, apoi se presară cu sare şi se lasă timp de 30 de minute. Se pun pe grătar.

Ceapa se curăţă, se taie peştişori şi se căleşte în ulei. Se adaugă şi morcovul tăiat rondele.

După ce legumele s-au înmuiat, se adaugă roşiile uscate, bulionul desfăcut în apă rece, usturoiul tăiat mărunt, foile de dafin şi boiaua dulce. Se sărează şi se piperează după gust.

Se stinge totul cu apă şi se lasă să fiarbă timp de 10-15 minute.

Într-un vas termorezistent se pun legumele făcute la grătar, jumătate din cantitatea de sos, peştele făcut la grătar, apoi restul de sos.

Se bagă la cuptor pentru 10-15 minute.

Se serveşte caldă.

Etichete: tocanita | sabita | peste
(2 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Ton cu risotto şi sos de ciuperci Ton cu risotto şi sos de ciuperci

Rețeta mai nouă   Prăjitură cu îngheţată falsă Prăjitură cu îngheţată falsă

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro