Ton la grătar cu salsa de roșii
Tonul se curăţă de intestine, se spală foarte bine cu apă rece
şi se taie rondele de grosimea unui deget.
Se presară cu sare
şi piper
şi se lasă să stea aşa timp de 20 de minute.
Se încinge grătarul şi se pun rondelele de ton
lăsându-le să se facă bine, până se desprind uşor de grătar.
Se scot pe o farfurie
şi se pregăteşte salsa de roşii.
Roşiile
se curăţă de miez
şi se taie cubuleţe.
Pătrunjelul se toacă mărunt.
La fel şi ceapa verde. Lămâia se stoarce.
Roşiile cu ceapa verde
şi verdeaţa,
se condimentează cu sare
şi piper,
se adaugă, după gust, suc de lămâie
ulei de măsline
şi oţet balsamic
şi se amestecă toate.
Tonul se serveşte alături de această salată de roşii.