Ton pe pat de legume
Ceapa tăiată solzişori se aşează pe fundul unei tăvi, unsă cu ulei.
Morcovul tăiat rondele se adaugă peste ceapă.
Se adaugă şi ţelina tăiată bucăţi subţiri şi ardeiul tăiat la dimensiunea ţelinei.
Se presară cu sare şi piper, apoi se adaugă tonul curăţat şi foarte bine spălat, presărat şi el cu puţină sare.
Deasupra se pun roşiile decojite,
ceapa roşie tăiată solzişori, vinul, se stropeşte cu puţin ulei de măsline
şi apoi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute.
Se serveşte cald, alături de legume sau de sos din legume cu adaos de ardei iute şi usturoi (se iau din legumele care au fost la cuptor, se fac piure cu ajutorul unui blender vertical, apoi se adaugă usturoi pisat şi un ardei iute mic) şi, bineînţeles, mămăligă.
-
Cristina29 Jun.2018
super