Ton pane cu legume dulci-acrișoare
Peștele se taie rondele.
Se pregătește un amestec dintr-o lingură de sos de soia, 100 ml vin alb,
50 ml apă și 1 linguriță de curry.
Rondelele se pește se așează într-un vas, iar peste ele se toarnă amestecul de mai sus.
Se lasă să stea cam 2 ore la rece.
Ardeii se taie cubulețe,
prazul se taie și el rondele.
După ce au trecut cele 2 ore, se bat cele două ouă
și se pregătește peștele pane: se dă prin amidon, apoi prin ou
și se prăjește în ulei, pe ambele părți, până se rumenesc. După ce sunt gata, bucățile de pește se scot pe o farfurie cu șervet absorbant.
În aceeași tigaie în care s-au prăjit bucățile de pește se continuă cu legumele. Se adaugă ardeii tăiați cubulețe și prazul
și se lasă să se călească 10 minute.
Se adaugă sucul de roșii, 1-2 linguri de sos de soia,
100 ml vin alb, 1 lingură oțet
și ananasul tăiat cubulețe mici. Se mai lasă să fiarbă 10 minute, acoperit.
La final se adaugă bucățile de pește pane și se mai lasă acoperit pentru 5 minute.
Se poate servi și alături de garnitură de orez.