Coșulețe de ciocolată cu cremă de mascarpone și unt de arahide
- Ingrediente
-
- 340 grame făină pentru baze
- 30 grame cacao pentru baze
- 60 grame zahăr pentru baze
- sare pentru baze
- 110 grame unt pentru baze
- 60 mililitri brandy pentru baze
- 2 gălbenușuri de ou pentru baze
- 70 mililitri apă rece pentru baze
- 350 grame unt de arahide pentru cremă
- 250 grame mascarpone pentru cremă
- esență de vanilie pentru cremă
- 160 grame zahăr pudră pentru cremă
- 180 mililitri frișcă pentru cremă
Se amestecă făina cu cacaua, zahărul și sarea.
Se adaugă untul
și brandy
și se amestecă până se obține un aluat sfărâmicios.
Se adaugă, pe rând, gălbenușurile
și apa rece, treptat,
și se obține un aluat potrivit de tare și nelipicios. Cantitatea de apă ce trebuie adăugată poate varia în funcție de tipul de făină folosit, pentru a obține consistența corespunzătoare a aluatului.
Se invelește în folie alimentară și se dă la rece pentru 30 de minute.
Din aluatul rece se ia o porție mică și se întinde o foaie subțire,
ce se decupează cu forma cu petale.
Aceste forme se coc în tava de minibrioșe, în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 12-15 minute.
Se lasă să se răcească.
Se pregătește crema.
Untul de arahide
se amestecă cu mascarpone.
Se adaugă zahărul pudră
iar, la final, frișca lichidă.
Se obține o cremă fină.
Se umplu cupele cu ajutorul unui poș,
apoi se poate face un grilaj de ciocolată din ciocolată topită sau se pot decora, după preferință, cu arahide.
Se dau la rece.
-
milica12 Feb.2017
Prefer sa o degust decat sa fac! Abia astept sa am ocazia!