Prăjitură Snickers
(Prăjitură cu biscuiti, ciocolată, alune, caramel şi unt de arahide)- Ingrediente
-
- biscuiți simpli
- alune
- Crema de ciocolată la prăjitura Snickers
- 55 grame ciocolată amăruie
- 45 grame amidon
- 65 grame zahăr
- 1 praf sare
- 750 mililitri lapte
- esență de vanilie
- 105 grame unt de arahide
- Crema caramel la prăjitura Snickers
- 200 grame zahăr
- 50 mililitri apă
- 100 grame unt
- 50 grame smântână
-
Preparăm "Crema de ciocolată la prăjitura Snickers"
Amidonul, zahărul şi laptele se pun pe foc până se obţine o budincă tare.
Se ia vasul de pe foc şi se adaugă esenţa de vanilie.
Ciocolata se topeşte pe baie de apă.
Budinca de vanilie se împarte în două: jumătate se amestecă cu ciocolata topită, iar restul de amestecă cu untul de arahide.
-
Preparăm "Crema caramel la prăjitura Snickers"
Apa şi zahărul se pun pe foc până se evaporă toată apa.
Se continuă încălzirea la foc mare până se caramelizează zahărul.
Se adaugă smântâna
şi untul.
Se omogenizează compoziţia.
Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Într-o formă de cozonac tapetată cu folie alimentară, se aranjează un strat de biscuiţi.
Peste acest prim strat de biscuiţi se pune o treime din budinca de ciocolată. Se întinde uniform pe toată suprafaţa.
Se pune încă un strat de biscuiţi,
apoi o treime din budinca de vanilie cu unt de arahide.
Încă un strat de biscuiţi,
o treime din budinca de ciocolată,
un strat de biscuiţi,
o treime din budinca cu unt de arahide,
un strat de biscuiţi,
restul de budincă de ciocolată,
un strat de biscuiţi,
restul de budincă cu unt de arahide.
Se pune un ultim strat de biscuiţi şi se dă la rece.
Se lasă la rece peste noapte, apoi se răstoarnă forma şi se îndepărtează folia alimentară.
Pe deasupra se toană, pe toată suprafaţa, crema caramel. Se uniformizează cu ajutorul unei palete.
Peste stratul de caramel se toarnă glazura de ciocolată, pe care am obţinut-o topind pe baie de apă 200 g ciocolată amăruie cu 100 ml frişcă lichidă.
Pe deasupra se pot pune alune prăjite, sfârmate.
Se dă la rece pentru a se întări glazura, apoi se porţionează.
-
milica25 Oct.2013
OAU!!!!!!!!!!!!!!!!!!! o adaug in ,,top10"
pupici!