Prăjitură cu bezea cu nucă și cremă de vanilie

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se pregătesc mai întâi foile de bezea cu nucă.

Miezul de nucă se pune într-o tavă și se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 7 minute.

Se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească, apoi se macină.

Ouăle se separă. Albușurile

se mixează

până se obține o spumă tare.

Se adaugă zahărul

și se mixează iar, până se obține o bezea tare.

Se adaugă nuca măcinată

și se amestecă ușor, cu o paletă, de jos în sus, pentru a nu se lăsa compoziția.

Se împarte în două și se coc 2 foi într-o tavă cu hârtie de copt.

Se coc ăn cuptorul preîncălzit la 155 grade pentru 1 oră sau pănă se rumenesc.

Între timp se pregătește crema.

Amidonul și zahărul se amestecă

și se tornă câte puțin lapte, amestecând continuu, pentru a evita formarea cocoloașelor.

Se adaugă și gălbenușurile

și vasul se pune pe foc

amestecând până se îngroașă. Se ia de pe foc, se adaugă esența de vanilie și se lasă să se răcorească.

Separat, frișca

se bate spumă tare.

Se adaugă peste ea crema fiartă

și untul la temperatura camerei.

Se mixează totul.

Peste prima foaie de bezea

se adaugă 2/3 din crema de vanilie,

apoi se pune cea de-a doua foaie de bezea, iar deasupra restul de cremă.

Se porționează și se ornează după preferință.

(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pui întreg în sos barbeque Pui întreg în sos barbeque

Rețeta mai nouă   Salată de leurdă cu roșii și ridichi Salată de leurdă cu roșii și ridichi

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro