Prăjitură cu bezea cu nucă și cremă de vanilie
Se pregătesc mai întâi foile de bezea cu nucă.
Miezul de nucă se pune într-o tavă și se bagă în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 7 minute.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească, apoi se macină.
Ouăle se separă. Albușurile
se mixează
până se obține o spumă tare.
Se adaugă zahărul
și se mixează iar, până se obține o bezea tare.
Se adaugă nuca măcinată
și se amestecă ușor, cu o paletă, de jos în sus, pentru a nu se lăsa compoziția.
Se împarte în două și se coc 2 foi într-o tavă cu hârtie de copt.
Se coc ăn cuptorul preîncălzit la 155 grade pentru 1 oră sau pănă se rumenesc.
Între timp se pregătește crema.
Amidonul și zahărul se amestecă
și se tornă câte puțin lapte, amestecând continuu, pentru a evita formarea cocoloașelor.
Se adaugă și gălbenușurile
și vasul se pune pe foc
amestecând până se îngroașă. Se ia de pe foc, se adaugă esența de vanilie și se lasă să se răcorească.
Separat, frișca
se bate spumă tare.
Se adaugă peste ea crema fiartă
și untul la temperatura camerei.
Se mixează totul.
Peste prima foaie de bezea
se adaugă 2/3 din crema de vanilie,
apoi se pune cea de-a doua foaie de bezea, iar deasupra restul de cremă.
Se porționează și se ornează după preferință.