Prăjitură cu mac şi nucă de cocos

(Prăjitură cocomac)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura cu mac şi nucă de cocos"

    Albuşurile se bat spumă.

    Apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare, până se obţine o bezea tare.

    Separat se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă peste spuma de albuşuri, împreună cu macul şi nuca de cocos.

    Se amestecă uşor cu lingura, de jos în sus.

    Compoziţia se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20 de minute.

    Se lasă să se răcească.

  2. Preparăm "Foaia doboş pentru prăjitura cu mac şi nucă de cocos"

    Ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă cu 2 linguri de zahăr şi apa.

    Gălbenuşurile se bat cu restul de zahăr, apoi se adaugă peste spuma de albuşuri, împreună cu făina.

    Se amestecă uşor, cu lingura, de jos în sus. Compoziţia se întinde uniform în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 15 minute.

    Se lasă să se răcească.

  3. Preparăm "Crema la prăjitura cu mac şi nucă de cocos"

    Gălbenuşurile se freacă cu zahărul.

    Apoi se pune pe baie de apă împreună cu laptele şi cappuccino.

    Se amestecă continuu timp de 30 de minute, până compoziţia se îngroaşă.

    Se lasă la răcit.

    Margarina tăiată cubuleţe se încorporează în crema de gălbenuşuri.

  4. continuăm cu rețeta de bază...

Blatul se unge cu 1/2 din cremă.


Apoi se pune foaia doboş.


Peste foaia doboş se pune restul de cremă.


Deasupra se rade ciocolata amăruie.

Se porţionează a doua zi.


Aceasta este o prăjitură numai bună pentru provocarea lunii aprilie.

Etichete: prajitura | nuca de cocos | mac
(18 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Aceasta prajitura este foarte buna si mai ales delicioasa ♥ am facuto ..... este minunata !!!!!

  Rețeta mai veche Cozonac cu nucă Cozonac cu nucă

Rețeta mai nouă   Borş de miel Borş de miel

publicitate
Comentarii (11)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro