Choux à la crème cu spumă de ciocolată şi frişcă
- Ingrediente
-
- 200 mililitri apă
- 200 grame făină
- 100 mililitri ulei
- 5-6 ouă
- sare
- 200 mililitri frișcă
- întăritor de frișcă
- Glazura la prăjitura Carpaţi
- 200 grame ciocolată amăruie
- 70 mililitri frișcă
- 20 grame unt
- Spuma de ciocolată
- 300 grame ciocolată amăruie
- 500 grame frișcă
- 2 ouă
- 1 lingură zahăr
- esență de rom opţional
-
Preparăm "Glazura la prăjitura Carpaţi"
Ciocolata, frişca şi untul se amestecă pe foc, până ce se topeşte ciocolata, fără însă a fierbe.
-
Preparăm "Spuma de ciocolată"
Ciocolata ruptă bucăţi se topeşte în 250 g frişcă.
Restul de frişcă se bate cu mixerul.
Cele 2 ouă se bat spumă cu 1 lingură de zahăr.
După ce ciocolata s-a răcit, se amestecă cu frişca şi ouăle spumă. Se dă la rece.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert.
Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până când se desprinde de pereţii vasului. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit complet, se transferă în alt vas şi se adaugă ouăle, pe rând. Nu se adaugă alt ou decat după ce s-a încorporat bine cel adăugat.
Cu ajutorul unui poş se pun cuiburi din această compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se asează la distanţă de 2-3 cm unele de altele.
Se coc la 200 grade timp de 25 de minute.
După ce se răcesc, se taie pe jumătate. Capacul se trece prin glazura de ciocolată.
Cu ajutorul unui poş, se pune cremă în partea de la bază, iar peste cremă se pune frişcă bătută cu întăritor.
Peste frişcă se pune căpăcelul glazurat.
Şi continuăm să gătim pentru provocarea Cristinei, de data aceasta folosind frişca.
-
mina13 Mar.2013
Eu am o rugaminte.Cat se tin la cuptor?