Choux à la crème cu spumă de ciocolată şi frişcă

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Glazura la prăjitura Carpaţi"

    Ciocolata, frişca şi untul se amestecă pe foc, până ce se topeşte ciocolata, fără însă a fierbe.

     

  2. Preparăm "Spuma de ciocolată"

    Ciocolata ruptă bucăţi se topeşte în 250 g frişcă.

    Restul de frişcă se bate cu mixerul.

    Cele 2 ouă se bat spumă cu 1 lingură de zahăr.

    După ce ciocolata s-a răcit, se amestecă cu frişca şi ouăle spumă. Se dă la rece.

    Spuma de ciocolată
  3. continuăm cu rețeta de bază...

Apa, uleiul şi sarea se pun la fiert.


Când începe să fiarbă se adaugă făina, amestecând continuu, până când se desprinde de pereţii vasului. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

După ce s-a răcit complet, se transferă în alt vas şi se adaugă ouăle, pe rând. Nu se adaugă alt ou decat după ce s-a încorporat bine cel adăugat.


Cu ajutorul unui poş se pun cuiburi din această compoziţie într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se asează la distanţă de 2-3 cm unele de altele.

Se coc la 200 grade timp de 25 de minute.


După ce se răcesc, se taie pe jumătate. Capacul se trece prin glazura de ciocolată.


Cu ajutorul unui poş, se pune cremă în partea de la bază, iar peste cremă se pune frişcă bătută cu întăritor.


Peste frişcă se pune căpăcelul glazurat.


Şi continuăm să gătim pentru provocarea Cristinei, de data aceasta folosind frişca.

Etichete: eclere | ciocolata | frisca | choux
(20 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Eu am o rugaminte.Cat se tin la cuptor?

  Rețeta mai veche Penne cu roşii uscate Penne cu roşii uscate

Rețeta mai nouă   Mucenici munteneşti Mucenici munteneşti

publicitate
Comentarii (10)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro