Prăjitură Opera

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Blatul la prăjitura Opera"

    Migdalele se macină şi se amestecă cu făina şi praful de copt.

    Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă 110 g zahăr până se obţine o bezea tare.

    Cele 4 gălbenuşuri şi cele 2 ouă întregi se mixează cu restul de 110 g zahăr, până se obţine o cremă.

    Crema de ou se adaugă peste bezea. La fel şi amestecul de făină şi migdalele praf şi se amestecă delicat, de jos în sus, până se obţine o compoziţie omogenă.

    Din compoziţia obţinută se coc 4 foi, într-o tavă cu dimensiunile 28*24 cm. Foile se coc pe rând, în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 7-8 minute.

  2. Preparăm "Crema bavareză la prăjitura Opera"

    Gălbenuşurile se mixează.

    Se amestecă laptele cu zahărul şi se pune la foc mic. Când ajunge la fierbere se ia de pe foc şi se toarnă în fir subţire peste gălbenuşuri.

    Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se dizolvă pe baie de apă.

    Ciocolata se topeşte pe baie de apă.

    Frişca se bate.

     

     

     

  3. Preparăm "Crema de cafea la prăjitura Opera"

    Apa şi zahărul se pun pe foc.

    Nessul se dizolvă într-o lingură de apă fierbinte.

    Gălbenuşurile se mixează şi peste ele se adaugă în fir subţire, siropul de zahăr, fierbinte, mixând continuu până se obţine o cremă deschisă la culoare.

    Se adaugă untul la temperatura camerei şi se mixează în continuare.

    La final se adaugă nessul dizolvat şi se uniformizează compoziţia.

  4. Preparăm "Crema ganache pentru prăjitura Opera"

    Frişca şi ciocolata se pun împreună pe baie de apă până se topeşte ciocolata.

    Se lasă să se răcorească, apoi jumătate din cantitate se bate cu mixerul, iar cealaltă jumătate se păstrează lichidă, ca o glazură.

  5. Preparăm "Siropul la prăjitura Opera"

    Apa şi zahărul se pun pe foc până se dizolvă zahărul.

  6. continuăm cu rețeta de bază...

Primul blat se unge cu sirop.

Se întinde uniform jumătate din crema de cafea.

Se pune cel de-al doilea blat şi se pensulează cu sirop.

Peste acest al doilea blat se pune toată crema bavareză.

Peste crema bavareză se pune cel de-al treilea blat, care se însiropează şi el.

Se adaugă jumătate din crema ganache,

apoi ultima foaie de blat însiropat, restul de cremă bavareză,

şi crema ganache nemixată.

Prăjitura astfel asamblată se dă la rece, apoi se porţionează cu un cuţit fierbinte, pentru a nu amesteca straturile de cremă.

Etichete: prajitura | crema | ness | ciocolata
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • este in top5;o ador!!!!!!

  Rețeta mai veche Penne cu şuncă, ciuperci şi sos de roşii Penne cu şuncă, ciuperci şi sos de roşii

Rețeta mai nouă   Beef Stroganoff la slow cooker Beef Stroganoff la slow cooker

publicitate
Comentarii (5)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro