Prăjitură Opera
- Ingrediente
-
- Blatul la prăjitura Opera
- 10 albușuri de ouă
- 2 ouă
- 4 gălbenușuri de ou
- 220 grame zahăr
- 140 grame făină
- 1 linguriță praf de copt
- 110 grame migdale
- Crema bavareză la prăjitura Opera
- 240 mililitri lapte
- 90 grame zahăr
- 3 gălbenușuri de ou
- esență de vanilie
- 10 grame gelatină
- 170 grame ciocolată amăruie
- 360 mililitri frișcă lichidă
- Crema de cafea la prăjitura Opera
- 25 mililitri apă
- 3 plicuri ness decafeinizat
- 140 grame zahăr
- 3 gălbenușuri de ou
- 225 grame unt
- Crema ganache pentru prăjitura Opera
- 140 mililitri frișcă lichidă
- 170 grame ciocolată amăruie
- Siropul la prăjitura Opera
- 100 grame zahăr
- 100 mililitri apă
- 1 fiolă rom
-
Preparăm "Blatul la prăjitura Opera"
Migdalele se macină şi se amestecă cu făina şi praful de copt.
Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă 110 g zahăr până se obţine o bezea tare.
Cele 4 gălbenuşuri şi cele 2 ouă întregi se mixează cu restul de 110 g zahăr, până se obţine o cremă.
Crema de ou se adaugă peste bezea. La fel şi amestecul de făină şi migdalele praf şi se amestecă delicat, de jos în sus, până se obţine o compoziţie omogenă.
Din compoziţia obţinută se coc 4 foi, într-o tavă cu dimensiunile 28*24 cm. Foile se coc pe rând, în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 7-8 minute.
-
Preparăm "Crema bavareză la prăjitura Opera"
Gălbenuşurile se mixează.
Se amestecă laptele cu zahărul şi se pune la foc mic. Când ajunge la fierbere se ia de pe foc şi se toarnă în fir subţire peste gălbenuşuri.
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi se dizolvă pe baie de apă.
Ciocolata se topeşte pe baie de apă.
Frişca se bate.
-
Preparăm "Crema de cafea la prăjitura Opera"
Apa şi zahărul se pun pe foc.
Nessul se dizolvă într-o lingură de apă fierbinte.
Gălbenuşurile se mixează şi peste ele se adaugă în fir subţire, siropul de zahăr, fierbinte, mixând continuu până se obţine o cremă deschisă la culoare.
Se adaugă untul la temperatura camerei şi se mixează în continuare.
La final se adaugă nessul dizolvat şi se uniformizează compoziţia.
-
Preparăm "Crema ganache pentru prăjitura Opera"
Frişca şi ciocolata se pun împreună pe baie de apă până se topeşte ciocolata.
Se lasă să se răcorească, apoi jumătate din cantitate se bate cu mixerul, iar cealaltă jumătate se păstrează lichidă, ca o glazură.
-
Preparăm "Siropul la prăjitura Opera"
Apa şi zahărul se pun pe foc până se dizolvă zahărul.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Primul blat se unge cu sirop.
Se întinde uniform jumătate din crema de cafea.
Se pune cel de-al doilea blat şi se pensulează cu sirop.
Peste acest al doilea blat se pune toată crema bavareză.
Peste crema bavareză se pune cel de-al treilea blat, care se însiropează şi el.
Se adaugă jumătate din crema ganache,
apoi ultima foaie de blat însiropat, restul de cremă bavareză,
şi crema ganache nemixată.
Prăjitura astfel asamblată se dă la rece, apoi se porţionează cu un cuţit fierbinte, pentru a nu amesteca straturile de cremă.
-
milica17 Oct.2013
este in top5;o ador!!!!!!