Cheesecake cu lămâie
Gelatina se pune la înmuiat conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Biscuiții se mărunțesc în robot,
apoi se transferă într-un castron.
Untul se topește
și se adaugă peste biscuiți.
Se amestecă bine, până se umectează toți biscuiții.
Cu acest amestec se tapetează baza unei forme cu fund detașabil, apoi se dă la rece.
Iaurtul
se amestecă cu zahărul pudră
și ricotta,
apoi se adaugă sucul de lămâie,
coaja de la o lămâie
și se omogenizează.
La final, se adaugă gelatina dizolvată pe baie de apă; se încorporează în crema de iaurt,
după care se toarnă peste blatul de biscuiți scos de la rece. Se lasă la frigider 2-3 ore.
Se pregătește sosul de lămâie:
Sucul de lămâie,
zahărul,
coaja de lămâie,
și untul se pun într-un vas pe baie de aburi.
Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă oul,
amestecând foarte bine pentru a se încorpora uniform. Se lasă pe foc până când amestecul se îngroașă.
După ce s-a închegat, prăjitura se scoate din formă, se taie și se servește cu sosul de lămâie ușor călduț.
-
Milică27 Aug.2019
Superbă!