Prăjitură cu nucă şi cremă de vanilie

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare.

Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat

şi se bate până se obţine o bezea tare.

Făina, miezul de nucă măcinat şi praful de copt se amestecă

şi se adaugă peste bezea.

Se amestecă uşor, de jos în sus, cu ajutorul unei palete.

Compoziţia rezultată se pune într-o tavă (cu dimensiunile 28x24 cm) cu hârtie de copt

şi se coace la 170 grade timp de 20 de minute.

Între timp se pregăteşte crema: gălbenuşurile

se freacă foarte bine cu zahărul

până se obţine o cremă.

Se adaugă amidonul şi, treptat, laptele, amestecând continuu.

Amestecul obţinut se pune pe foc, la foc mic, amestecând continuu până se îngroaşă.

Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Frişca se bate tare,

apoi se adaugă crema rece.

Se mixează până se omogenizează.

La final, crema se aromatizează cu esenţă de vanilie.

Peste blatul rece se adaugă crema şi se întinde uniform pe toată suprafaţa.

Se decorează cu ciocolată rasă sau fulgi de ciocolată.

Se lasă câteva ore la rece, după care se porţionează.

Această reţetă a fost preparată pentru Provocarea secretă, găzduită în această lună de Monica şi a fost inspirată de la Daniela.

Etichete: prajitura | vanilie
(29 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Cam putina :(

  Rețeta mai veche Muşchi de vită la grătar Muşchi de vită la grătar

Rețeta mai nouă   Mâncare de spanac cu leurdă Mâncare de spanac cu leurdă

publicitate
Comentarii (10)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro