Prăjitură cu mere și aluat ras
Zahărul pudră
se amestecă cu laptele,
ouăle,
uleiul,
și bicarbonatul de sodiu.
Se adaugă făină
până se obține un aluat bun de întins.
Merele se curăță de cotoare și se dau pe răzătoare sau la robot.
Într-o tavă se întinde 2/3 din aluat, în strat uniform, ridicând puțin aluatul pe margine.
Se adaugă merele rase,
se presară peste ele puțin zahăr
și scorțișoară.
Restul de aluat se mai frământă cu puțină făină pentru a-l putea da pe răzătoare.
Apoi se rade pe deasupra merelor, în strat uniform.
Prăjitura astfel pregătită se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 30 de minute, apoi se mai lasă încă 30 de minute la 160 grade. La final, prăjitura trebuie să fie bine coaptă, rumenită.
Se lasă să se răcească, apoi se porționează și se pudrează cu zahăr.