Covrigi bavarezi (Pretzel)

(Pretzel)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

În cuva mașinii de făcut pâine se pun ingredientele în următoarea ordine: apa,

sarea,

zahărul,

untul la temperatura camerei,

făina

și drojdia,

după care se pornește programul pentru aluaturi cu drojdie.

După o oră și jumătate, cât durează programul, aluatul arată așa.

Se împarte în 10 părți egale și se mai lasă câteva minute.

În acest timp, se fierb cele 3 cești de apă cu bicarbonatul.

Se modelează covrigii: se face un cordon de aproximativ 40 cm,

care se pliază formând o buclă,

iar capetele rămase se mai răsucesc încă o dată,

apoi se aduc pe mijlocul buclei.

Covrigii astfel formați se scufundă pentru 5 minute în apa cu bicarbonat,

apoi se aranjează într-o tavă cu hârtie de copt, se ung cu unt și se presară cu sare de mare.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 8-10 minute, până se rumenesc.

Se servesc calzi sau reci.

Etichete: covrig
(1 vot) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pulpe de pui în sos picant de busuioc Pulpe de pui în sos picant de busuioc

Rețeta mai nouă   Salsa de mentă și pătrunjel Salsa de mentă și pătrunjel

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro