Prăjitură cu cremă de ciocolată şi nuci
- Ingrediente
-
- Blatul la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci
- 6 ouă
- 150 grame făină
- 180 grame zahăr
- 30 grame cacao
- Crema la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci
- 300 grame ciocolată amăruie
- 450 mililitri frișcă
- 200 grame nuci
- 50 grame unt
- 50 mililitri lapte
- esență de rom
- 2 linguri whisky
- Glazura la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci
- 200 grame ciocolată amăruie
- 50 grame unt
- 50 mililitri frișcă
- Siropul la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci
- 200 grame zahăr
- 400 mililitri apă
- 1 lingură whisky
-
Preparăm "Blatul la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă cu zahărul.
Făina se amestecă cu cacaua.
Peste spuma de albuşuri se adaugă gălbenuşurile şi se amestecă uşor.
Se adaugă şi făina, amestecând uşor de jos în sus.
Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit la 175 grade timp de 40 de minute.
-
Preparăm "Crema la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci"
Se topeşte ciocolata pe baie de apă, împreună cu untul şi laptele.
Se lasă să se răcească.
Frişca se bate.
Se adaugă peste ciocolata topită.
Se amestecă cu mixerul.
Se păstrează câteva linguri pentru ornat.
Nucile se macină şi se adaugă în amestecul de ciocolată cu frişcă, împreună cu romul şi whisky-ul.
-
Preparăm "Glazura la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci"
Ciocolata se topeşte pe baie de apă.
Se adaugă frişca lichidă şi untul.
Se omogenizează.
-
Preparăm "Siropul la prăjitura cu cremă de ciocolată şi nuci"
Se fierbe apa cu zahărul.
Se lasă să se răcorească şi se adaugă romul şi whisky-ul.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se taie în 3 pe orizontală.
Se însiropează primul blat, apoi se adaugă o treime din cremă. Se întinde uniform pe toată suprafaţa.
Se adaugă cel de-al doilea blat.
Se însiropează, apoi se adaugă încă o treime din cremă.
Se pune şi cel de-al treilea blat, se însiropează şi se îmbracă cu restul de cremă.
Se toarnă glazura şi se uniformizează cât mai repede până nu se întăreşte glazura.
Se decorează cu crema păstrată.
Reţeta a fost inspirată de la Licuţa Marin.
-
Gabriela Banu29 Aug.2016
Foarte buna prajitura, a iesit extraordinar! Am urmat reteta, singura diferenta a fost ca nu am folosit tot siropul pentru ca mi s-a parut prea mult, am folosit doar jumatate din cantitate. Am sa o mai fac cu placere!
-
mary16 Apr.2014
E excelenta prajitura. Chiar merita incercata!!
-
hodis balasa06 Jan.2013
Inca nu am incercat prajitura ,acum am descoperit-o ,dar promit sa o prepar de ziua sotului meu ,pe 2 februarie si va voi comunica impresiile .Pare foarte buna cu drag Balasa