Prăjitură cu mure
Făina împreună cu 100 g de zahăr,
praful de copt, scorțișoara, sarea,
și coaja rasă de lămâie
se amestecă bine.
Se adaugă untul rece tăiat bucăți mici,
oul și esența de vanilie
și se amestecă, rezultând un aluat nelipicios.
Amidonul
cu restul de zahăr
și sucul de lămâie
se amestecă și ele.
Se adaugă murele.
Din aluat se ia 2/3 și se întinde uniform într-o tavă, ridicând ușor aluatul de margini.
Se pun murele peste aluat.
Restul de aluat fie se rade, fie se formează un grilaj pe deasupra murelor.
Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 190 grade pentru 45 de minute sau până când prăjitura este rumenită.
Se scoate din tavă, se lasă să se răcorească, apoi se pudrează cu zahăr.
Se taie în bucăți potrivite și se servește.