Tort Foret Noire
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se bat spumă,
apoi se adaugă zahărul
și se bat în continuare, până se obține o bezea tare.
Gălbenușurile împreună cu uleiul
se bat bine cu o furculiță.
Peste bezeaua de albușuri
se adaugă gălbenușurile,
făina amestecată cu praful de copt,
cacaua
și se amestecă ușor, de jos în sus,
până se omogenizează.
Într-o tavă unsă cu unt
se toarnă compoziția
și se coace la 180 grade timp de 20-30 de minute, verificând dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.
Între timp se scot sâmburii de la vișine și se bate frișca.
După ce blatul s-a răcit, se taie în 3 pe orizontală.
Pe un platou se pune o felie de blat,
se însiropează cu compot de vișine,
se întinde uniform 1/3 din frișcă,
apoi se așează pe toată suprafața vișine fără sâmbure.
Se pune deasupra cea de-a doua felie de blat,
se însiropează,
se pune încă 1/3 din frișcă,
vișine,
iar la final, ultima felie de blat,
care se însiropează, se acoperă cu restul de frișcă
și se ornează cu vișine și fulgi de ciocolată.
Se dă la rece.