Friptură de curcan şi porc la tavă cu legume
Pulpa de porc se taie cubuleţe.
Usturoiul se taie feliuţe.
Pulpele de curcan se împănează cu usturoiul,
apoi se trece printr-un amestec pe care îl preparăm din ulei de măsline, sare, piper şi cimbru.
Morcovii se taie rondele, ceapa se taie solzişori
şi se aranjează într-o tavă unsă cu ulei.
Peste stratul de legume se pun pulpele de curcan împănate cu usturoi şi trecute prin uleiul aromatizat.
Bucăţile de carne de porc se trec şi ele prin uleiul cu cimbru,
apoi se pun în tavă printre pulpele de curcan.
Se adaugă cartoful tăiat cubuleţe,
ceapa roşie tăiată solzişori,
iar la final se stropeşte totul cu vin roşu.
Se bagă acoperit în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 1,5 ore, apoi se mai lasă fără folie încă 10-15 minute, pentru a se rumeni.
Se serveşte cu legume.