Friptură din pulpă de mistreţ la slow cooker

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Carnea se pune la marinat pentru 24-48 de ore, astfel:

Ţelina se taie felii subţiri.

Ceapa se taie solzişori.

Într-un vas se aşează un strat de felii de ţelină peste care se pune carnea de mistreţ porţionată.

Se presară cu sare şi cimbru, se adaugă usturoiul tăiat mărunt, cuişoarele şi piperul boabe,

iar deasupra se aşează ceapa, restul de ţelină şi foile de dafin.

Se toarnă vinul cât să acopere carnea.

Se lasă vasul la rece timp de 1-2 zile.


Apoi se pregăteşte carnea în felul următor:

Se rumenesc feliile de kaizer în unt.

şi se pun pe fundul vasului ceramic de la slow cooker, împreună cu ceapa tăiată solzişori.


Apoi se rumenesc şi bucăţile de carne

şi se aşează pe patul de ceapă şi kaizer.

Usturoiul se taie mărunt şi se adaugă şi el în vas.


Se pregăteşte un sos din muştar, cimbru şi un pahar din soluţia în care a stat carnea la marinat,

care se toarnă peste carne.

Se completează cu soluţia de marinare atât cât să acopere carnea.

Se setează slow-cookerul pe poziţia slow, iar preparatul este gata după aproximativ 8 ore.


Se serveşte cald.


Etichete: friptura | pulpa | mistret | slow cooker
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • Friptura fost foarte buna .Sotul meu este foarte pretentios la mancare dar cu friptura s-a laudat la toata lumea spunandu-le ca n-a mai mancat o asa bunatate .Multumesc!

  Rețeta mai veche Păstrugă cu sos piccata Păstrugă cu sos piccata

Rețeta mai nouă   Ciocolată din cacao Ciocolată din cacao

publicitate
Comentarii (8)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro