Friptură din pulpă de mistreţ la slow cooker
- Ingrediente
-
- 1 bucată pulpă de mistreț de aproximativ 1 kg
- ½ bucată țelină mare pentru marinare
- 2 bucăți ceapă mici pentru marinare
- 5-6 căței usturoi pentru marinare
- piper boabe pentru marinare
- cuișoare pentru marinare
- foi dafin pentru marinare
- cimbru pentru marinare
- sare pentru marinare
- 400 mililitri vin alb pentru marinare
- 150 grame kaizer
- 50 grame unt
- 2 bucăți ceapă mici
- 2 linguri muștar
- 1 căpățână usturoi
- cimbru
- sare
- piper
Carnea se pune la marinat pentru 24-48 de ore, astfel:
Ţelina se taie felii subţiri.
Ceapa se taie solzişori.
Într-un vas se aşează un strat de felii de ţelină peste care se pune carnea de mistreţ porţionată.
Se presară cu sare şi cimbru, se adaugă usturoiul tăiat mărunt, cuişoarele şi piperul boabe,
iar deasupra se aşează ceapa, restul de ţelină şi foile de dafin.
Se toarnă vinul cât să acopere carnea.
Se lasă vasul la rece timp de 1-2 zile.
Apoi se pregăteşte carnea în felul următor:
Se rumenesc feliile de kaizer în unt.
şi se pun pe fundul vasului ceramic de la slow cooker, împreună cu ceapa tăiată solzişori.
Apoi se rumenesc şi bucăţile de carne
şi se aşează pe patul de ceapă şi kaizer.
Usturoiul se taie mărunt şi se adaugă şi el în vas.
Se pregăteşte un sos din muştar, cimbru şi un pahar din soluţia în care a stat carnea la marinat,
care se toarnă peste carne.
Se completează cu soluţia de marinare atât cât să acopere carnea.
Se setează slow-cookerul pe poziţia slow, iar preparatul este gata după aproximativ 8 ore.
Se serveşte cald.
-
Florica Balici29 Oct.2013
Friptura fost foarte buna .Sotul meu este foarte pretentios la mancare dar cu friptura s-a laudat la toata lumea spunandu-le ca n-a mai mancat o asa bunatate .Multumesc!