Ciocolată din cacao

(Ciocolată de casă)
Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 


Cacaua se cerne.


Împreună cu untul se pune în blender şi se amestecă.


Apa se pune pe foc şi când începe să clocotească se adaugă amestecul de cacao şi unt.


Se obţine o pastă,


care se pune din nou în blender şi se adaugă laptele, făina şi zahărul.


Compoziţia obţinută se aromatizează cu rom


şi se pune în forme sau în tavă de pandişpan căptuşită cu folie alimentară. Se pot pune în interior vişine din vişinată, stafide sau alune, după preferinţă.


Se dă la rece.


Rețeta a fost preparată pentru Provocarea "Dulce Românie", pentru care Liana ne-a sugerat 3 teme: ciocolată de casă, must și stafide.

Etichete: ciocolata | de casa | cacao | crema
(12 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Friptură din pulpă de mistreţ la slow cooker Friptură din pulpă de mistreţ la slow cooker

Rețeta mai nouă   Compot de pere Compot de pere

publicitate
Comentarii (2)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro