Caracatiţă la grătar

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Usturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei de măslne,

se adaugă sucul de la lămâie, piper

şi cimbrişor şi se amestecă bine.

Baby caracatiţa

se curăţă foarte bine îndepărtând punga cu cerneală.

Se face o crestătură de-a lungul capului, cu grijă se nu se străpungă măruntaiele,

se îndepărtează măruntaiele.

împingând totodată şi ciocul cornos.

Caracatiţele astfel pregătite

se opăresc în apă timp de 1 minut.

După ce a trecut minutul, se scurg repede din apa fierbinte

şi se răcesc sub jet de apă.

Caracatiţele opărite şi răcite

se pun într-o pungă

şi se toarnă peste ele amestecul cu usturoi şi condimente.

Punga se leagă bine, se amestecă continutul, astfel încât caracatiţele să treacă prin marinată şi se lasă la rece pentru 2-4 ore.

După acest timp,

baby caracatiţele se pun pe beţe pentru frigărui

şi apoi pe grătarul încins.

Se lasă aproximativ 6 minute, întorcându-le pe toate părţile.

Coaja de lămâie se amestecă cu rozmarin,

restul de suc de lămâie, ulei de măsline

şi se amestecă.

Cu acesta se stropesc caracatiţele, după ce s-au luat de pe grill.

Se servesc imediat.

Etichete: caracatita
Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Iepure cu sos de roşii la slow cooker Iepure cu sos de roşii la slow cooker

Rețeta mai nouă   Cozi de raci în sos de vin şi usturoi Cozi de raci în sos de vin şi usturoi

publicitate
Comentarii (0)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro