Caracatiţă la grătar

Usturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei de măslne,


se adaugă sucul de la lămâie, piper


şi cimbrişor şi se amestecă bine.


Baby caracatiţa

se curăţă foarte bine îndepărtând punga cu cerneală.
Se face o crestătură de-a lungul capului, cu grijă se nu se străpungă măruntaiele,


se îndepărtează măruntaiele.


împingând totodată şi ciocul cornos.






Caracatiţele astfel pregătite

se opăresc în apă timp de 1 minut.


După ce a trecut minutul, se scurg repede din apa fierbinte


şi se răcesc sub jet de apă.

Caracatiţele opărite şi răcite

se pun într-o pungă

şi se toarnă peste ele amestecul cu usturoi şi condimente.

Punga se leagă bine, se amestecă continutul, astfel încât caracatiţele să treacă prin marinată şi se lasă la rece pentru 2-4 ore.

După acest timp,

baby caracatiţele se pun pe beţe pentru frigărui


şi apoi pe grătarul încins.

Se lasă aproximativ 6 minute, întorcându-le pe toate părţile.


Coaja de lămâie se amestecă cu rozmarin,


restul de suc de lămâie, ulei de măsline


şi se amestecă.

Cu acesta se stropesc caracatiţele, după ce s-au luat de pe grill.

Se servesc imediat.












