Caracatiţă la grătar
Usturoiul se pisează, se freacă bine cu ulei de măslne,
se adaugă sucul de la lămâie, piper
şi cimbrişor şi se amestecă bine.
Baby caracatiţa
se curăţă foarte bine îndepărtând punga cu cerneală.
Se face o crestătură de-a lungul capului, cu grijă se nu se străpungă măruntaiele,
se îndepărtează măruntaiele.
împingând totodată şi ciocul cornos.
Caracatiţele astfel pregătite
se opăresc în apă timp de 1 minut.
După ce a trecut minutul, se scurg repede din apa fierbinte
şi se răcesc sub jet de apă.
Caracatiţele opărite şi răcite
se pun într-o pungă
şi se toarnă peste ele amestecul cu usturoi şi condimente.
Punga se leagă bine, se amestecă continutul, astfel încât caracatiţele să treacă prin marinată şi se lasă la rece pentru 2-4 ore.
După acest timp,
baby caracatiţele se pun pe beţe pentru frigărui
şi apoi pe grătarul încins.
Se lasă aproximativ 6 minute, întorcându-le pe toate părţile.
Coaja de lămâie se amestecă cu rozmarin,
restul de suc de lămâie, ulei de măsline
şi se amestecă.
Cu acesta se stropesc caracatiţele, după ce s-au luat de pe grill.
Se servesc imediat.