Mâncăruri de post
-
de post
Mâncare de mazăre
Mazărea se curăţă din păstăi. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Roşiile…
-
de post
Mâncare de spanac cu roşii
Roşiile decojite se dau la robot. Apoi se călesc în puţin ulei. Se adaugă spanacul, sarea, piperul şi, opţional,…
-
de post
Legume mexicane
Ceapa, morcovul şi ardeiul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă apoi fasolea…
-
de post
Ciuperci cu sos de roșii și usturoi
Ciupercile se călesc în puţin ulei. Se pisează usturoiul şi se adaugă peste ciupercile călite. Tot acum…
-
de post
Mâncare de fasole boabe
Boabele de fasole se spală şi se pun la fiert. După ce a început să fiarbă, se mai lasă 10 minute şi apoi…
-
de post
Mazăre cu roşii
Într-o cratiţă se încinge uleiul. Se adaugă mazărea, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate bucăţi…
-
de post
Tocăniţă cu păstăi
Ceapa, ardeiul şi morcovul se taie cubuleţe şi se călesc în puţin ulei. Când legumele sunt gata călite,…
-
de post
Cartofi la cuptor cu usturoi
Se curăță cartofii și se taie cubulețe. Cartofii astfel tăiați se amestecă într-un vas cu uleiul, sarea,…
-
de post
Cartofi cu rozmarin la cuptor
Cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă rece cu sare. Se lasă să fiarbă…
-
de post
Sote de fasole păstăi cu ciuperci
Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se adaugă fasolea păstăi (din conservă sau proaspată, dar în…
-
de post
Cartofi cu bulion la cuptor
Se taie cartofii într-un vas termorezistent. Se amestecă bulionul cu 1-2 pahare de apă şi se adaugă sarea,…
-
de post
Tocăniţă de cartofi cu mazăre
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei încins. Când ceapa capătă o culoare aurie, se adaugă ardeiul…
-
de post
Musaca de cartofi
Cartofii se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt fierţi se curăţă de coajă şi se taie rondele. Ceapa,…
-
de post
Chiftele din cartofi
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, mărarul, făina, sarea…
-
de post
Fasole bătută
Se alege, se spală şi se înmoaie fasolea de cu seara. A doua zi se pune la fiert, se lasă să dea câteva…
-
de post
Sarmale de post în foi de viţă
Se curăţă o ceapă, un morcov, un pătrunjel şi o ţelină şi se taie cubuleţe. Toate se pun la călit cu…
-
de post
Pilaf de ciuperci
Se curăţă, se spală şi se taie ciupercile bucăţi (dacă se folosesc ciuperci proaspete). Se pun la fiert…
-
de post
Tocăniţă de ardei copţi
Se coc ardeii. Se curăţă ardeii copţi de coajă şi cotoare şi se taie în 2 de-a lungul. Se curăţă ceapa.…
-
de post
Chiftele din cartofi cu ciuperci
Cartofii fierţi se pasează. Peste ei se adaugă ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, ciupercile tăiate…
-
de post
Ghiveci de legume la cuptor
Se curăţa şi se taie în bucăţi fiecare legumă în parte. Într-o cratiţă mare se pune la încins uleiul,…
-
de post
Ciorbă de cartofi
Se rad morcovul, pătrunjelul, ceapa, ţelina. Se călesc în puţin ulei. Se pun la fiert cartofii tăiaţi cuburi…
-
Zacuscă de vinete pentru iarnă
Se coc vinetele, gogoşarii şi ardeii. Se curăţă şi se lasă să se scurgă. Se înlătură cotoarele şi…