Mâncăruri de post
-
de post
Briam - ghiveci de legume în stil grecesc
Vânăta se taie rondele, care se prăjesc în ulei de măsline. Se completează cu câte puţin ulei la fiecare…
-
de post
Mâncare de ștevie cu ciuperci și…
Ceapa verde se taie mărunt și se călește în puțin ulei. Se adaugă usturoiul mărunțit și se călesc împreună.…
-
de post
Spaghetti cu sos de roşii, capere şi…
Roşiile decojite se pun în tigaie şi se fierb până se îngroaşă puţin sosul. Se pun ciupercile scurse…
-
de post
Cartofi cu oregano şi lămâie la cuptor
Se curăţă cartofii, se taie felii. Se adaugă oregano, sare, piper şi puţin ulei de măsline. Se omogenizează.…
-
de post
Risotto cu mazăre şi porumb
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă orezul şi se căleşte puţin în ulei împreună…
-
de post
Rasol de cartofi
Cartofii se fierb în coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se lasă să se răcorească puţin, apoi se…
-
de post
Cartofi cu ceapă la cuptor
Cartofii curăţaţi de coajă şi bine spălaţi, se usucă cu ajutorul unor prosoape de hârtie. Apoi cartofii…
-
de post
Cartofi cu muştar la cuptor
Usturoiul se pisează cu sare. Se adaugă ulei de măsline şi se freacă până devine o pastă. Se adaugă muştarul…
-
de post
Ciuperci umplute cu legume
Ciupercile se spală sub jet de apă rece, apoi se curăţă de coajă, îndepărtându-li-se picioruşele. Pălăriile…
-
de post
Pilaf cu spanac
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în ulei. Peste ceapa călită se adaugă orezul spălat în…
-
de post
Cartofi cu ciuperci şi bulion la cuptor
Cartofii se curăţă, se taie pe jumătate, apoi se taie felii. Se pun într-o tavă unsă cu ulei. Peste cartofi…
-
de post
Legume marinate la cuptor
Legumele se spală cu apă rece, apoi se taie fâşii potrivit de mari şi groase. Într-o tavă destul de înaltă…
-
de post
Cartofi cu pătrunjel la cuptor
Cartofii se spală foarte bine în apă rece, folosind chiar şi o periuţă, apoi se amestecă cu ulei de măsline,…
-
de post
Ciuperci cu dovlecei şi praz la cuptor
Într-un vas termorezistent, se pun 2-3 linguri de ulei, apoi se aşează ciupercile spălate. Peste ciuperci…
-
de post
Legume la cuptor
Dovleceii se taie cubuleţe. Ardeiul se taie în bucăţi potrivit de mari, cam de aceeaşi dimensiuni ca şi…
-
de post
Cartofi noi cu ardei la cuptor
Ardeii se taie în fâşii, apoi fâşiile se taie în jumătate. Într-un castron se pun cartofii foarte bine…
-
de post
Tocăniţă de cartofi
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în puţin ulei. După ce s-a călit ceapa, se adaugă cartofii curăţaţi…
-
de post
Pilaf de orez cu legume
Ceapa şi ardeiul se taie mărunt, morcovul se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei. Când s-au…
-
de post
Iahnie de fasole
Fasolea boabe se fierbe schimbându-se de 3 ori apa în care se fierbe. Legumele se curăţă şi se taie cubuleţe.…
-
de post
Cartofi cu usturoi şi rozmarin la cuptor
Cartofii tăiaţi cubuleţe se pun într-un castron şi peste ei se adaugă usturoiul tăiat feliuţe, sarea,…
-
de post
Mâncărică de bame
Se călesc bamele în ulei timp de maxim 10 minute şi se pune un praf sare. În acest timp roşiile se decojesc…
-
de post
Cartofi "prăjiți" la cuptor
Cartofii se curăţă de coajă, se spală cu apă rece, apoi se taie în felii nu foarte groase. Se amestecă…
-
de post
Ghiveci de legume
Ceapa şi ardeiul gras se taie cubuleţe, iar morcovii se taie rondele şi se călesc împreună în puţin ulei.…
-
de post
Ardei umpluți cu ciuperci
Morcovul, ţelina şi ceapa se taie cubuleţe. Se călesc în puţin ulei. Se adaugă orezul spălat, ciupecile…
-
de post
Cartofi cu roşii la cuptor
Cartofii se taie rondele, se amestecă cu sare, piper şi ulei de măsline, apoi se pun într-un vas termorezistent.…
-
de post
Cartofi cu fasole verde şi usturoi…
Cartofii se spală foarte bine cu apă rece. Se pun la fiert în apă cu sare. Se lasă să fiarbă 10 minute,…