Prăjitură cu ciocolată şi alune

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se pun pe foc, într-o cratiţă, zahărul cu cele 3 linguri de cacao şi apa.

Când zahărul s-a topit, se adaugă 150 g margarină (unt) şi se continuă încălzirea până aceasta se topeşte. Se ia vasul de pe foc.

După ce se mai răceşte, se adaugă gălbenuşurile pe rând şi se amestecă.

Din amestec se iau 14 linguri de compoziţie şi se pun deoparte.
Compoziţia rămasă se amestecă cu făina şi praful de copt şi apoi se toarnă peste albuşurile bătute spumă.

Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se toarnă compoziţia si se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, verificând cu scobitoarea când blatul este gata. Se coace la foc mediu.

Cele 14 linguri de compoziţie se pun la foc cu ciocolata, restul de unt, alunele până se obţine o pastă.


Această pastă se toarnă peste blatul copt.

Prăjitura se dă la rece după care se porţionează.

Etichete: ciocolata | prajitura | alune
(9 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Piept de porc cu ananas și sos caramel de soia Piept de porc cu ananas și sos caramel de soia

Rețeta mai nouă   Musaca de cartofi cu piept de pui Musaca de cartofi cu piept de pui

publicitate
Comentarii (4)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro