Prăjitură cu ciocolată şi alune
Mod de preparare
Se pun pe foc, într-o cratiţă, zahărul cu cele 3 linguri de cacao şi apa.
Când zahărul s-a topit, se adaugă 150 g margarină (unt) şi se continuă încălzirea până aceasta se topeşte. Se ia vasul de pe foc.
După ce se mai răceşte, se adaugă gălbenuşurile pe rând şi se amestecă.
Din amestec se iau 14 linguri de compoziţie şi se pun deoparte.
Compoziţia rămasă se amestecă cu făina şi praful de copt şi apoi se toarnă peste albuşurile bătute spumă.
Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se toarnă compoziţia si se bagă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, verificând cu scobitoarea când blatul este gata. Se coace la foc mediu.
Cele 14 linguri de compoziţie se pun la foc cu ciocolata, restul de unt, alunele până se obţine o pastă.
Această pastă se toarnă peste blatul copt.
Prăjitura se dă la rece după care se porţionează.