Păstrugă cu măsline, capere şi sos de roşii
Păstruga se curăţă de intestine, apoi se porţionează în rondele.
Ceapa verde se taie mărunt.
Usturoiul se zdrobeşte şi se taie şi el mărunt.
Într-o tigaie se încing 2-3 linguri de ulei de măsline şi se pun bucăţile de păstrugă lăsându-le 2-3 minute pe ambele părţi.
Se adaugă ceapa.
Se lasă până când devine transparentă,
apoi se adaugă rozmarinul şi usturoiul.
Se lasă 2-3 minute.
Se adaugă măslinele
şi caperele.
Se amestecă 2-3 minute, apoi se adaugă vinul.
Se dă focul mai puternic pentru a se reduce vinul.
Se adaugă roşiile decojite.
Se lasă să fiarbă câteva minute la foc mediu. Bucăţile de peşte trebuie să fie bine pătrunse de sos.
Se condimentează cu sare şi piper abia la final, deoarece atât măslinele cât şi caperele conţin sare.
Se port servi alături de o garnitură de paste sau orez.