Prăjitură cu cremă de vanilie şi krantz
- Ingrediente
-
- Blatul la prăjitura cu cremă de vanilie şi krantz
- 8 ouă
- 12 linguri zahăr
- 150 mililitri ulei
- 12 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- coajă de lămâie
- Crema la prăjitura cu cremă de vanilie şi krantz
- 10 linguri amidon
- 400 mililitri lapte
- 250 grame zahăr
- zeamă de lămâie de la o lămâie
- 1 pachet margarină
- Siropul la prăjitura cu cremă de vanilie şi krantz
- 250 grame zahăr
- 200 mililitri apă
- 1 sticluță esență de vanilie sau zahăr vanilat
- Krantz pentru prăjitura cu cremă de vanilie şi krantz
- 150 grame zahăr
- 1 ceașcă nuci
-
Preparăm "Blatul la prăjitura cu cremă de vanilie şi krantz"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă.
Se adaugă zahărul şi se bat până se obţine o bezea tare.
Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul.
Gălbenuşurile se toarnă peste spuma de albuşuri.
Se adaugă şi făina amestecată cu praful de copt şi coaja rasă de lămâie şi se amestecă uşor cu o lingură, de jos în sus.
Compoziţia obţinută se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la 180 grade timp de 25 de minute. Tava are dimensiunile 35x26 cm. -
Preparăm "Crema la prăjitura cu cremă de vanilie şi krantz"
Se amestecă amidonul cu câteva linguri de lapte rece şi cu zahărul.
Restul de lapte se pune la fiert. Când începe să fiarbă se toarnă amidonul, amestecând să nu se lipească.
Vasul de ia de pe foc, se mută compoziţia într-un castron şi se adaugă margarina şi zeama de lămâie, amestecând cu mixerul.
-
Preparăm "Siropul la prăjitura cu cremă de vanilie şi krantz"
Se amestecă ingredientele pe foc, până se dizolvă zahărul. Se lasă să se răcească.
-
Preparăm "Krantz pentru prăjitura cu cremă de vanilie şi krantz"
Nuca şi zahărul se pun împreună într-un vas, pe foc, până se caramelizează zahărul. Se pune apoi pe o hârtie de copt, se întinde în strat subţire şi se lasă să se răcească.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Blatul se taie în două.
Se însiropează prima jumătate de blat, apoi se adaugă jumătate din cremă şi se întinde uniform.
Se presară peste cremă nişte krantz pe care l-am zdrobit cu sucitorul şi deasupra cealaltă jumătate de blat pe care o însiropăm.
Peste blat se pune restul de cremă şi se întinde uniform.
Deasupra se presară din belşug krantz mărunţit.
Se porţionează în pătrate.
-
Claudia28 Mar.2015
Foarte gustoasa prajitura.