Pulpă de curcan aromată la cuptor
Pulpa de curcan se taie rondele, cu tot cu os.
Se presară cu sare şi piper,
apoi se rumenesc în două linguri de ulei.
Legumele se taie: morcovul felii subţiri, tijele de ţelină la dimensiunea de 2 cm, ceapa în 8.
Se pun la călit în acelaşi ulei, după ce am rumenit pulpele.
Când legumele se înmoaie, se adaugă vinul
şi cubuleţul de concentrat dizolvat în apă
lăsând să dea câteva clocote.
Bucăţile de carne se pun într-un vas termorezistent şi peste ele se adaugă legumele în sos de vin.
Se adaugă foile de dafin,
usturoiul pisat,
oregano, cimbrişorul şi busuiocul,
lămâia tăiată bucăţi,
apoi se acoperă vasul şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 1 oră.
Carnea se serveşte alături de legume.