Pulpă de curcan la tavă cu cartofi, kaizer, sos de legume şi portocală
Se rade coaja de portocală.
Usturoiul se pisează
şi se amestecă cu rozmarinul, salvia, nucşoara, sarea, piperul şi untul.
Se amestecă şi se obţine o pastă.
Morcovul se taie rondele groase de un centimetru,
ţelina se taie fâşii late de un centimetru,
ceapa se taie pe jumătate, dacă este mică, sau în patru dacă este mai mare.
Pulpa de curcan se crestează pe ambele părţi.
Fiecare crestătură se unge cu pasta de usturoi cu condimente şi unt.
Se pune în tavă şi se adaugă legumele tăiate,
portocala curăţată de coajă şi tăiată felii,
şi vinul.
Se mai adaugă sare şi piper peste legume, se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 1 oră.
Se curăţă cartofii şi se taie cubuleţe.
Se condimentează cu sare, piper, cimbru şi rozmarin, apoi se amestecă cu ulei.
Kaizerul se taie fâşii şi se adaugă şi el peste cartofi.
Când se scoate tava din cuptor, după o oră, se adună legumele care au fost la cuptor, se pun separat şi se pun cartofii cu kaizer pe lângă pulpa de curcan, încă nefăcută.
Se acoperă din nou tava cu folie se aluminiu şi se mai lasă în cuptor încă o oră, la 200 grade.
Separat se pregăteşte sosul din legumele coapte. Se pun într-un castron şi se macină cu blenderul, până devin o pastă.
După ce a trecut timpul, se scoate tava din cuptor, se îndepărtează folia de aluminiu şi se mai lasă încă 10 minute ca să se rumenească.
Din sosul format în tavă se adaugă peste sosul de legume, ca să se subţieze.
Se serveşte alături de cartofi şi sos.