Ruladă cu frişcă şi fructe de pădure
- Ingrediente
-
- glazura de ciocolata (opţional)
- Blatul la ruladă
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri apă fierbinte
- 1 praf sare
- ulei pentru uns tava
- Crema la rulada cu frişcă şi fructe de pădure
- 250 mililitri frișcă lichidă
- 100 grame ciocolată albă
- 1 plic zahăr vanilat
- fructe de pădure (afine, mure, zmeură etc. )
-
Preparăm "Blatul la ruladă"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul şi sarea, apoi se adaugă apa fierbinte, câte o lingură, amestecând continuu.
Albuşurile se bat şi ele spumă.
În spuma de albuşuri se încorporează crema de gălbenuşuri, apoi câte o lingură de făină cerntă, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus.
În tava de la aragaz unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia pufoasă şi se dă la cuptor, la 180 grade timp de 25 de minute.
Blatul se scoate pe o altă coală de hârtie şi se rulează imediat.
-
Preparăm "Crema la rulada cu frişcă şi fructe de pădure"
Se bate frişca.
Se topeşte ciocolata la bain-marie.
Se încorporează ciocolata în friscă.
Se adaugă zahărul vanilat si fructele spălate, curăţate şi tăiate feliuţe (dacă este cazul).
Se amestecă uşor. -
continuăm cu rețeta de bază...
Crema se întinde pe blatul rece.
Se rulează şi se dă la rece. Se taie cu un cuţit bine ascuţit.
Se poate pune deasupra şi glazură de ciocolată.