Ruladă cu cremă de frişcă şi căpşuni
- Ingrediente
-
- Blatul la ruladă
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri făină
- 2 linguri apă fierbinte
- 1 praf sare
- ulei pentru uns tava
- Cremă de frişcă şi căpşuni
- 250 mililitri frișcă lichidă
- 100 grame ciocolată albă
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic întăritor de frișcă
- căpșuni
-
Preparăm "Blatul la ruladă"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Gălbenuşurile se bat spumă cu zahărul şi sarea, apoi se adaugă apa fierbinte, câte o lingură, amestecând continuu.
Albuşurile se bat şi ele spumă.
În spuma de albuşuri se încorporează crema de gălbenuşuri, apoi câte o lingură de făină cerntă, amestecând uşor cu lingura, de jos în sus.
În tava de la aragaz unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia pufoasă şi se dă la cuptor, la 180 grade timp de 25 de minute.
Blatul se scoate pe o altă coală de hârtie şi se rulează imediat.
-
Preparăm "Cremă de frişcă şi căpşuni"
Ciocolata se topeşte pe baie de apă.
Se adaugă apoi peste frişca bătută cu întăritorul de frişcă.
Se adaugă zahărul vanilat şi căpşunile spălate, curăţate şi tăiate feliuţe.
Se amestecă uşor.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Peste blatul rece se adaugă crema şi se rulează.