Ruladă cu gem de gutui
Mod de preparare
Se face un pandişpan din ouă, zahăr şi făină.
Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare.
Se bat gălbenuşurile cu zahărul.
Se adaugă făină şi la final se încorporează şi albuşurile.
Se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt (neapărat trebuie folosită, pentru că altfel se lipeşte de tavă şi se va desprinde mai greu).
Se coace în cuptorul preîncălzit.
Se va coace foarte repede, în maxim 10 -15 minute. Dacă o lasaţi foarte mult, blatul devine tare şi în momentul când o veţi rula se va sparge. Trebuie să lucraţi cu ea cât timp este caldă. Se răstoarnă cu fundul în sus pe un prosop puţin umed, se unge suprafaţa cu gem, se rulează strâns cu ajutorul prosopului şi se dă la rece.
Este foarte uşor de făcut şi în foarte puţin timp – maxim 30 minute.