Shaorma cu piept de pui
- Ingrediente
-
- 4 bucăți lipii medii sau mari
- varză
- castraveți în oţet
- sos de roșii sau ketchup
- ceapă roșie
- Maioneză
- 1-2 gălbenușuri de ou foarte bine fierte şi răcite
- 3 gălbenușuri de ou crude
- 250 grame ulei
- 1 lingură muștar (dacă maioneza se foloseşte la salata boeuf)
- 1 lingură zeamă de lămâie
- Cartofi "prăjiți" la cuptor
- cartofi
- ulei
- sare
- piper
- condimente pentru cartofi prăjiţi
- Piept de pui la grătar
- 1 bucată piept de pui
- 5-6 căței usturoi
- sare
- piper
- boia dulce
- ulei
-
Preparăm "Maioneză"
Gălbenuşurile foarte bine fierte şi răcite se pisează cu o furculiţă într-un castron, se adaugă puţin ulei şi se freacă cu mixerul, până se formează o pastă.
Apoi se pune un gălbenuş crud şi se adaugă câte puţin ulei, amestecând fără întrerupere în acelaşi sens.
Când începe să se îngroaşă, se mai adaugă un gălbenuş crud şi din nou câte puţin ulei.
Se procedează astfel până când s-au pus toate gălbenuşurile, apoi se adaugă muştarul (dacă maioneza se foloseşte pentru salata boeuf), puţin câte puţin şi amestecând mereu, şi zeama de lămâie. Se mai adaugă apoi ulei, în porţiuni mici, până se termină întreaga cantitate măsurată iniţial.
-
Preparăm "Cartofi "prăjiți" la cuptor"
Cartofii se curăţă de coajă, se spală cu apă rece, apoi se taie în felii nu foarte groase.
Se amestecă cu ulei şi condimente pentru cartofi prăjiţi sau, mai simplu, cu sare şi piper.
Într-un vas termorezistent cu hârtie de copt, se pun cartofii în strat subţire, astfel încât sa nu se suprapună cartofii unii peste alţii şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 20-25 de minute (până când se rumenesc).
Se pot servi alături de mujdei şi mămăliguţă.
-
Preparăm "Piept de pui la grătar"
Pieptul de pui se taie în felii subţiri.
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei, până devine ca o maioneză.
Peste pieptul de pui se adaugă usturoiul, sare, piper, boia dulce şi puţin ulei, se amestecă şi se lasă aşa timp de 2-3 ore.
Se încinge grătarul, se unge cu puţin ulei, apoi se pune pieptul de pui, întorcându-se pe ambele părţi până se rumeneşte bine.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Pieptul de pui se taie făşii.
Varza se taie fideluţă şi se freacă cu puţină sare.
Castraveţii se taie rondele.
Ceapa se taie solzişori.
Lipia se încălzeşte şi se unge cu sos de roşii sau ketchup.
Se pun apoi bucăţi de pui, cartofi prăjiţi, ceapă, varză, castraveţi in oţet, se stropeşte cu ketchup şi maioneză şi se împătureşte.