Somn în sos propriu în folie la cuptor
- Ingrediente
Somnul se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Se presară cu sare şi se lasă să stea timp de 20 de minute.
Fiecare peşte se crestează pe toată suprafaţa
şi în fiecare crestătură se pun feliuţe subţiri de usturoi.
şi felii de ceapă.
Restul de ceapă tocată mărunt şi restul de usturoi foarte bine pisat
se amestecă cu puţin ulei şi piper.
Cu acest amestec se freacă bine interiorul peştilor şi toată suprafaţa lor.
Peştii astfel pregătiţi, se pun pe folie de aluminiu,
se înfăşoară bine astfel încât să nu pierdem sosul ce se va forma în timpul coacerii
şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute.
Se poate servi cu mujdei de usturoi şi mămăliguţă.