Somn cu legume gratinate la cuptor
Peştele se curăţă de intestine şi se spală foarte bine sub jet de apă rece. Apoi se taie rondele, se presară cu sare şi se lasă să stea 20 de minute.
Peştele se aşează într-un vas termorezistent.
Se adaugă ceapa tăiată solzişori,
apoi morcovul tăiat rondele,
ardeiul tăiat fâşii subţiri,
roşiile tăiate cubuleţe,
se presară cimbru, piper şi se adaugă usturoiul pisat.
Deasupra se rade caşcavalul,
se acoperă cu capac şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 200 grade timp de 30 de minute.
Se serveşte peştele, alături de legumele gratinate şi mujdei de usturoi.
Noroc că este Cristina foarte atentă, că altfel iar ne-ar fi scăpat printre degete reţeta şi nu ne-am fi dat seama că se încadrează perfect în tema Provocării Dulce Românie.