Prăjitură cu îngheţată falsă
- Ingrediente
-
- 250 mililitri frișcă
- 1 plic întăritor de frișcă
- Glazură de ciocolată
- ciocolată
- 50 mililitri frișcă
- Blatul la prăjitura cu îngheţată falsă
- 6 ouă
- 12 linguri zahăr
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 10 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Crema la prăjitura cu îngheţată falsă
- 200 grame unt
- 200 grame zahăr
- 200 mililitri lapte
- 2 linguri făină
- 1 ou
- 100 grame nuci măcinate
- 2 linguri cacao
- 50 grame ciocolată amăruie
- esență de rom
-
Preparăm "Glazură de ciocolată"
Ciocolata se pune pe foc împreună cu frişca.
Se amestecă pe foc până devine un amestec omogen.
-
Preparăm "Blatul la prăjitura cu îngheţată falsă"
Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Făina se amestecă cu bicarbonatul şi cacaua.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi se bate în continuare până se obţine o bezea tare.
Se adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecându-se uşor cu lingura, de jos în sus.
Se adaugă amestecul de făină şi se amestecă uşor.
Compoziţia se pune într-o tavă unsă cu unt şi se coace timp de 25 de minute la 175 grade.
-
Preparăm "Crema la prăjitura cu îngheţată falsă"
Făina se amestecă cu oul şi zahărul, se adaugă laptele şi se pune pe foc să se îngroaşă, amestecând mereu.
Când se îngroaşă puţin se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata, cacaua şi nuca măcinată. Se lasă să se răcească.
Se mixează untul şi se adaugă puţin câte puţin din amestecul rece. La final, se adaugă esenţa de rom.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Peste blat se pune crema, iar peste cremă se pune frişca bătută cu întăritor.
Deasupra se poate decora cu glazură de ciocolată, după preferinţă.
Se lasă la rece pentru 4 ore, apoi se taie cu un cuţit bine ascuţit, înmuiat în apă caldă.
-
delia19 Jan.2015
ffffffffffff buna