Ton în sos de citrice
Usturoiul se pisează şi se freacă cu puţin ulei de măsline, până devine o pastă.
Se adaugă sucul de lămâie şi coriandru zdrobit şi se amestecă.
Tonul se curăţă de intestine şi se spală foarte bine cu apă rece. Se crestează oblic pe toată suprafaţă.
Se presară cu sare şi piper la interior şi la exterior, insistând pe la crestături.
Într-o tavă se aşează un rând de rondele de portocală, iar pe aceste pat de citrice se aşează tonul ce a fost frecat în prealabil cu amestecul de usturoi şi coriandru.
În interior se pun rondele de lămâie, la fel şi în crestături.
Se stropeste cu ulei de măsline şi se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 15-20 de minute.
Se scoate tava din cuptor, se pun roşiile cherry, se stropeşte tonul cu sosul din tavă şi se mai ţine la cuptor pentru 10-15 minute.
Se serveşte cu pătrunjel verde tocat.