Nuci

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 
  1. Preparăm "Crema pentru nuci"

    500 ml lapte se amestecă cu zahărul vanilat şi se pune la fiert.

    Restul de lapte se amestecă cu zahărul şi cu făina.

    Când laptele fierbe se adaugă amestecul cu făină şi zahăr.

    Se lasă pe foc până se îngroaşă, amestecând continuu.

    Se ia vasul de pe foc şi se adaugă cacaua, amestecând până la omogenizare.

    Se lasă să se răcească, apoi se adaugă margarina, se mixează bine.

    La final se pun nucile măcinate şi esenţa de rom, chiar şi marginile care se pot curăţa de la cojile pentru nuci.

  2. continuăm cu rețeta de bază...

Ouăle se bat cu zahărul.


Se adaugă untura, uleiul, oţetul, praful de copt sau amoniacul stins cu zeamă de lămâie, esenţa şi coaja de portocală şi lămâie şi se amestecă.


La final se adaugă făină până se obţine un aluat omogen.

Din aluatul obţinut se fac biluţe de dimensiuni destul de mici, în funcţie de forma de nuci pe care o aveţi.

Biluţele se coc în forma de nuci, cu multă răbdare.

Cojile de nuci astfel obţinute se umplu cu cremă, apoi se unesc două câte două şi se dau prin zahăr pudră.


Etichete: nuci
(7 voturi) Votează şi poți lăsa review!
  • buuuun

  Rețeta mai veche Doradă în sos de roșii cu ardei Doradă în sos de roșii cu ardei

Rețeta mai nouă   Ton în sos de citrice Ton în sos de citrice

publicitate
Comentarii (11)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro