Nuci
- Ingrediente
-
- 200 grame untură
- 8 linguri oțet
- 3 ouă
- 6 linguri zahăr
- 1 plic praf de copt sau amoniac stins cu zeamă de lămâie
- 7 linguri ulei
- 1 esență de rom
- făină cât cuprinde
- coajă de portocală rasă
- coajă de lămâie
- zahăr pudră
- Crema pentru nuci
- 700 mililitri lapte
- 5 linguri făină
- 1 plic zahăr vanilat
- 7 linguri zahăr
- 2 linguri cacao
- 1 esență de rom
- ½ pachet margarină
- nuci măcinate
-
Preparăm "Crema pentru nuci"
500 ml lapte se amestecă cu zahărul vanilat şi se pune la fiert.
Restul de lapte se amestecă cu zahărul şi cu făina.
Când laptele fierbe se adaugă amestecul cu făină şi zahăr.
Se lasă pe foc până se îngroaşă, amestecând continuu.
Se ia vasul de pe foc şi se adaugă cacaua, amestecând până la omogenizare.
Se lasă să se răcească, apoi se adaugă margarina, se mixează bine.
La final se pun nucile măcinate şi esenţa de rom, chiar şi marginile care se pot curăţa de la cojile pentru nuci.
-
continuăm cu rețeta de bază...
Ouăle se bat cu zahărul.
Se adaugă untura, uleiul, oţetul, praful de copt sau amoniacul stins cu zeamă de lămâie, esenţa şi coaja de portocală şi lămâie şi se amestecă.
La final se adaugă făină până se obţine un aluat omogen.
Din aluatul obţinut se fac biluţe de dimensiuni destul de mici, în funcţie de forma de nuci pe care o aveţi.
Biluţele se coc în forma de nuci, cu multă răbdare.
Cojile de nuci astfel obţinute se umplu cu cremă, apoi se unesc două câte două şi se dau prin zahăr pudră.
-
nina16 Feb.2013
buuuun