Aperitive
-
Shakshuka
Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ardeiul gras tăiat fâşii subţiri. şi…
-
Ouă thailandeze
Ouăle se fierb, se curăţă şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un şerveţel absorbant. Separat se…
-
de post
Baba Ghanoush
Vinetele coapte se pasează cu blenderul vertical. Se freacă apoi cu ulei de măsline. Se adaugă pasta de susan…
-
Ouă Benedict
Chifla se taie pe jumătate şi se pune la încălzit la sandwich maker. Se lasă să se rumenească. Baconul…
-
Cuib de mămăligă cu brânză şi…
Se unge cu unt un vas termorezistent. Se tapetează cu mămăligă. Se umple "cuibul" cu brânză telemea sfărmată.…
-
Omletă din albuşuri cu brânză
Brânza telemea şi caşcavalul se rad şi se amestecă. Ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe.…
-
Limbă de porc cu maioneză şi castraveţi…
Limba de porc fiartă se taie cubuleţe. Se pune peste maioneză. Se adaugă castraveţii muraţi tăiaţi cuburi,…
-
Spirale cu şuncă şi caşcaval
Aluatul foietaj se desface şi se unge pe jumătate cu muştar Dijon. Se aranjează, apoi feliile de şuncă,…
-
de Crăciun
Lebăr de casă
Lebăr sau lebărvurşt este un preparat foarte des întâlnit pe masa de Crăciun. La prepararea lebărului de…
-
Salată de icre de crap cu ceapă
Icrele se mixează la început cu foarte puţin ulei, până când acestea se leagă. Apoi se adaugă alternativ…
-
Omletă cu ardei şi ciuperci
Ardeiul se taie fâşii, ceapa se taie solzişori. Se căleşte ceapa într-o lingură sau 2 de ulei. Se adaugă…
-
Ouă cu roşii şi brânză la cuptor
Roşiile se taie rondele şi se aşează într-un singur strat pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei de…
-
Roşii umplute cu omletă
Roşiile se spală, apoi se scobesc de miez, astfel încât să rămână peretele roşiilor, întreg. Roşiile…
-
Quesadilla cu salsa de roşii
Se îndepărtează miezul de la roşii şi se taie cuburi mici. Roşiile tăiate astfel se amestecă cu busuioc…
-
Plăcintă cu cartofi, praz şi brânză…
Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. După ce…
-
Omletă cu kaizer şi ceapă verde
Ceapa verde tăiată mărunt se căleşte în 2-3 linguri de ulei. Peste ceapa călită se adaugă kaizerul tăiat…
-
Cuiburi de ou în legume la tigaie
Ceapa se taie peştişori, usturoiul se taie mărunt şi se călesc împreună în puţin ulei. Ardeiul se taie…
-
Bulz moldovenesc
Se pregăteşte o mămăligă potrivit de tare. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se începe pregătirea…
-
Omletă cu roşii şi mozzarella
Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei (1-2 linguri). Roşia se taie în patru, se…
-
Tiropita
Untul se pune pe foc până se topeşte. Brânza feta se amestecă cu brânza proaspată şi ouăle. Se ia câte…
-
Tortilla cu spanac
Cantităţile sunt pentru 2 porţii. Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se opăreşte timp de…
-
Pastă de macrou afumat cu brânză
Peştele se curăţă de oase şi de piele. Se mărunţeşte şi se pune în vasul de la robot. Se adaugă brânza…
-
Ouă scoţiene
Carnea se amestecă cu toate condimentele, cu oul întreg şi cu pesmetul. Se omogenizează totul. Ouăle fierte…
-
de Paşti
Tartă cu spanac şi ou fiert
Aceasta este o reţetă tradiţională italiană pentru Paşti. Ea reprezintă o plăcintă umplută în general…
-
Salată din piept de pui cu mazăre,…
Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Ouăle se fierb 5-6 minute. Cartofii se fierb în coajă. Mazărea…
-
Ouă coapte la cuptor
În două vase termorezistente se pune câte un cubuleţ de unt. Se întinde untul pe toata suprafaţa vaselor.…