Aperitive

  • Shakshuka

    Shakshuka

    Ceapa se taie solzişori şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă ardeiul gras tăiat fâşii subţiri. şi…

  • Ouă thailandeze

    Ouă thailandeze

    Ouăle se fierb, se curăţă şi se prăjesc în ulei încins. Se scot pe un şerveţel absorbant. Separat se…

  • Baba Ghanoush de post

    Baba Ghanoush

    Vinetele coapte se pasează cu blenderul vertical. Se freacă apoi cu ulei de măsline. Se adaugă pasta de susan…

  • Ouă Benedict

    Ouă Benedict

    Chifla se taie pe jumătate şi se pune la încălzit la sandwich maker. Se lasă să se rumenească. Baconul…

  • Cuib de mămăligă cu brânză şi ou

    Cuib de mămăligă cu brânză şi…

    Se unge cu unt un vas termorezistent. Se tapetează cu mămăligă. Se umple "cuibul" cu brânză telemea sfărmată.…

  • Omletă din albuşuri cu brânză

    Omletă din albuşuri cu brânză

    Brânza telemea şi caşcavalul se rad şi se amestecă. Ardeiul se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe.…

  • Limbă de porc cu maioneză şi castraveţi muraţi

    Limbă de porc cu maioneză şi castraveţi…

    Limba de porc fiartă se taie cubuleţe. Se pune peste maioneză. Se adaugă castraveţii muraţi tăiaţi cuburi,…

  • Spirale cu şuncă şi caşcaval

    Spirale cu şuncă şi caşcaval

    Aluatul foietaj se desface şi se unge pe jumătate cu muştar Dijon. Se aranjează, apoi feliile de şuncă,…

  • Lebăr de casă de Crăciun

    Lebăr de casă

    Lebăr sau lebărvurşt este un preparat foarte des întâlnit pe masa de Crăciun. La prepararea lebărului de…

  • Salată de icre de crap cu ceapă

    Salată de icre de crap cu ceapă

    Icrele se mixează la început cu foarte puţin ulei, până când acestea se leagă. Apoi se adaugă alternativ…

  • Omletă cu ardei şi ciuperci

    Omletă cu ardei şi ciuperci

    Ardeiul se taie fâşii, ceapa se taie solzişori. Se căleşte ceapa într-o lingură sau 2 de ulei. Se adaugă…

  • Ouă cu roşii şi brânză la cuptor

    Ouă cu roşii şi brânză la cuptor

    Roşiile se taie rondele şi se aşează într-un singur strat pe fundul unui vas termorezistent uns cu ulei de…

  • Roşii umplute cu omletă

    Roşii umplute cu omletă

    Roşiile se spală, apoi se scobesc de miez, astfel încât să rămână peretele roşiilor, întreg. Roşiile…

  • Quesadilla cu salsa de roşii

    Quesadilla cu salsa de roşii

    Se îndepărtează miezul de la roşii şi se taie cuburi mici. Roşiile tăiate astfel se amestecă cu busuioc…

  • Plăcintă cu cartofi, praz şi brânză feta

    Plăcintă cu cartofi, praz şi brânză…

    Cartofii se curăţă de coajă, se taie cubuleţe mici şi se pun la fiert în apă cu puţină sare. După ce…

  • Omletă cu kaizer şi ceapă verde

    Omletă cu kaizer şi ceapă verde

    Ceapa verde tăiată mărunt se căleşte în 2-3 linguri de ulei. Peste ceapa călită se adaugă kaizerul tăiat…

  • Cuiburi de ou în legume la tigaie

    Cuiburi de ou în legume la tigaie

    Ceapa se taie peştişori, usturoiul se taie mărunt şi se călesc împreună în puţin ulei. Ardeiul se taie…

  • Bulz moldovenesc

    Bulz moldovenesc

    Se pregăteşte o mămăligă potrivit de tare. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se începe pregătirea…

  • Omletă cu roşii şi mozzarella

    Omletă cu roşii şi mozzarella

    Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei (1-2 linguri). Roşia se taie în patru, se…

  • Tiropita

    Tiropita

    Untul se pune pe foc până se topeşte. Brânza feta se amestecă cu brânza proaspată şi ouăle. Se ia câte…

  • Tortilla cu spanac

    Tortilla cu spanac

    Cantităţile sunt pentru 2 porţii. Spanacul se spală foarte bine în apă rece, apoi se opăreşte timp de…

  • Pastă de macrou afumat cu brânză

    Pastă de macrou afumat cu brânză

    Peştele se curăţă de oase şi de piele. Se mărunţeşte şi se pune în vasul de la robot. Se adaugă brânza…

  • Ouă scoţiene

    Ouă scoţiene

    Carnea se amestecă cu toate condimentele, cu oul întreg şi cu pesmetul. Se omogenizează totul. Ouăle fierte…

  • Tartă cu spanac şi ou fiert de Paşti

    Tartă cu spanac şi ou fiert

    Aceasta este o reţetă tradiţională italiană pentru Paşti. Ea reprezintă o plăcintă umplută în general…

  • Salată din piept de pui cu mazăre, cartofi şi ouă

    Salată din piept de pui cu mazăre,…

    Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare. Ouăle se fierb 5-6 minute. Cartofii se fierb în coajă. Mazărea…

  • Ouă coapte la cuptor

    Ouă coapte la cuptor

    În două vase termorezistente se pune câte un cubuleţ de unt. Se întinde untul pe toata suprafaţa vaselor.…

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro