Sărățele poloneze

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Se amestecă făina cu untul la temperatura camerei.

Se adaugă piureul de cartofi şi se frământă până se obţine un aluat moale.

Se înfăşoară în folie alimentară şi se lasă la frigider timp de o oră.

Dacă după ce s-a scos de la rece este cam lipicios, se adaugă puţină făină şi se mai frământă puţin.

Aluatul se întinde subţire pe blatul presărat cu făină,

se unge cu ouăle bătute,

se presară cu seminte de susan, mac sau chimen, după preferinţă, apoi se taie în fâşii înguste de aproximativ 1 cm.

Fâşiile astfel obţinute, se pun pe hârtie de copt

şi se coc în cuptorul preîncălzit la 220 grade timp de 10 minute, până se rumenesc.

Se servesc calde.

Etichete: saratele
(3 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Limonadă cu mentă Limonadă cu mentă

Rețeta mai nouă   Salată de crudități Salată de crudități

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro