Cannoli
- Ingrediente
-
- 270 grame făină
- 30 grame zahăr
- sare
- 45 grame unt
- 1 gălbenuș de ou
- 100 mililitri vin alb sec
- 500 grame ricotta pentru cremă
- 150 grame zahăr pudră pentru cremă
- esență de vanilie pentru cremă
- 240 grame frișcă pentru cremă
- fructe confiate pentru cremă
- chipsuri de ciocolată pentru cremă
- fistic pentru decor
Făina se amestecă cu zahărul,un praf de sare,
și untul.
Se adaugă gălbenușul și vinul. Se formează un aluat care se pune în folie alimentară și se dă la rece pentru 30 de minute.
Pe o suprafață cu făină se întinde o foaie subțire.
Se decupează cu ajutorul unei căni sau a unui pahar cu diametru de 10 cm.
Cercurile rezultate se rulează pe forma pentru cannoli, unind foarte bine, prin apăsare, capetele suprapuse.
Se prăjesc în ulei, cât să le acopere pe jumătate,
iar când sunt gata pe o parte se întorc și pe cealaltă parte.
Când sunt gata se scot pe un servețel absorbant.
Se pregătește crema.
Ricotta se amestecă cu zahărul pudră,
vanilia și se amestecă.
Se adaugă frișca bătută, fructele confiate tăiate mărunt,
fulgii de ciocolată și se omogenizează.
Cu această compoziție se umplu cojile de cannoli.
Fisticul se taie mărunt. Capetele ruloului de cannoli se dau prin fisticul mărunțit.
Se recomandă umplerea rulourilor chiar înainte de a fi servite.