Cannoli

Mod de preparare
citeşte reţeta
 
 
salvează reţeta
 

Făina se amestecă cu zahărul,un praf de sare,

și untul.

Se adaugă gălbenușul și vinul. Se formează un aluat care se pune în folie alimentară și se dă la rece pentru 30 de minute.

Pe o suprafață cu făină se întinde o foaie subțire.

Se decupează cu ajutorul unei căni sau a unui pahar cu diametru de 10 cm.

Cercurile rezultate se rulează pe forma pentru cannoli, unind foarte bine, prin apăsare, capetele suprapuse.

Se prăjesc în ulei, cât să le acopere pe jumătate,

iar când sunt gata pe o parte se întorc și pe cealaltă parte.

Când sunt gata se scot pe un servețel absorbant.

Se pregătește crema.

Ricotta se amestecă cu zahărul pudră,

vanilia și se amestecă.

Se adaugă frișca bătută, fructele confiate tăiate mărunt,

fulgii de ciocolată și se omogenizează.

Cu această compoziție se umplu cojile de cannoli.

Fisticul se taie mărunt. Capetele ruloului de cannoli se dau prin fisticul mărunțit.

Se recomandă umplerea rulourilor chiar înainte de a fi servite.

(14 voturi) Votează şi poți lăsa review!

  Rețeta mai veche Pui cu smântână și ciuperci Pui cu smântână și ciuperci

Rețeta mai nouă   Saramură de știucă Saramură de știucă

publicitate
Comentarii (3)
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora. Ne rezervăm dreptul de a aproba doar comentariile care folosesc un limbaj adecvat şi fac referire la reţeta prezentată. Orice feedback este binevenit, fie el negativ sau pozitiv.

Parteneri
Retete culinare LaLena.ro
Hai să gătim
Calebatuta.ro